Un mărțișor oferit de copiii români din Istanbul

Copiii Comunității Ortodoxe Române din Turcia au prezentat un program artistic intitulat „Un mărțișor, o floare, o rază de soare”, sub îndrumarea prof. Andreea Vlad, în cadrul „Târgului de Primăvară” organizat pe 1 martie de către Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” din Istanbul, în parteneriat cu Consulatul General al României la Istanbul, Comunitatea Ortodoxă Română din Turcia și Asociația România pentru Asistență și Solidaritate Socială, informează Ziarul Lumina.

„În cadrul programului artistic s-au evidențiat poeziile dedicate Zilei Femeii și sceneta intitulată «Legenda mărțișorului» . Scenariul scenetei a fost adaptat după un mit din Bucovina care ilustrează personificarea mărțișorului. Audiența a fost impresionată de prestația copiilor și de inspiratul decor de primăvară realizat de domnișoara Teodora-Flavia Romocia, studentă la Facultatea de Arte «Mimar Sinan» din Istanbul. Doamnele și domnișoarele prezente la eveniment au primit mărțișoare și flori din partea organizatorilor”, a declarat părintele Sergiu-Marcel Vlad, parohul Comunității Ortodoxe Române din Turcia.

Programul a mai cuprins o demonstrație culinară prezentată de patiserul Adriana Boghiu, care a pregătit în fața audienței, formată din peste 80 de persoane, tradiționalii mucenici moldovenești.

Comentarii Facebook


Știri recente