Un cleric din Constanța vine în sprijinul copiilor abandonați și a mamelor aflate în dificultate

Un cleric din Constanța a venit în sprijinul copiilor abandonați sau provenind din familii defavorizate și a mamelor aflate în dificultate prin ridicarea unui așezământ social care este aproape gata, informează Adevărul.

Este vorba despre Părintele Claudiu Banu, preot paroh la Biserica „Sfântul Mina” din Constanţa, care a reuşit să construiască acest centru în Techirghiol cu ajutorul donaţiilor primite în acest scop.

„Suntem la finisaje. Mai avem de montat gresia pe holuri şi la parter, prize, să dăm exteriorul cu vopsea decorativă. Mobilierul este deja în lucru. Mi-aş dori ca de Paşte să-l inaugurăm”, a declarat preotul.

Construcţia a început în 1 octombrie 2015, a fost ridicată doar din sponsorizări şi donaţii, până în prezent fiind cheltuiţi 300.000 de euro şi ar mai fi nevoie de 200.000 lei pentru a-şi deschide porţile.

Aşezământul poate găzdui, pe o perioadă nedeterminată, între 30 şi 50 de persoane, în funcţie de necesităţi.

„Avem 9 garsoniere şi 3 apartamente. Fiecare dispune de o bucătărie proprie şi vom amenaja şi un loc de joacă pentru cei mici. Tot în centru vom avea şi un cabinet medical”, a mai menţionat Părintele Claudiu.

Tată a mai mulţi copii, Părintelui Banu i-a venit ideea de a ridica acest centru după vizitele efectuate la copiii abandonaţi în spitale, dar şi la cei din casele de copii.

Deşi le oferea daruri cu ajutorul credincioşilor, îşi dorea să facă mai mult pentru ei. Între timp, un membru al comunităţii pe care o păstoreşte a donat un teren în Techirghiol, pe care Părintele Banu a ridicat centrul amintit.

Foto credit: Facebook / Banu Claudiu

Comentarii Facebook


Știri recente