Un centru ocrotit de Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Grija creștină față de aproapele îmbracă forme diverse de implicare și jertfă din partea Bisericii, a slujitorilor ei, care dovedesc nu numai o slujire aproape continuă, ci și o dăruire exemplară. Recent, am vizitat Centrul de găzduire „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, din localitatea Ciorani, județul Prahova, Protoieria Urlați, unde părintele paroh Constantin Radu dezvoltă un frumos și important proiect filantropic.

Într-o lume în care sărăcia și viciile oamenilor generează mai mult ca oricând violență, sufe­rință și durere semenilor, Biserica se dovedește a fi „corabia salvatoare”, cum spune părintele Constantin Radu, a unor ființe zvârlite brutal și nedrept la periferia vieții. Acolo unde nu mai există speranță, Biserica se transformă în casă. În familie și, mai presus de toate, în viață de la capăt.

În Parohia Cioranii de Jos II, datorită Bisericii, verbul „a găzdui” a îmbrăcat de mult forma concretă a dragostei și respon­sabilității față de cei care, fie vremelnic, fie pe perioade mai lungi, ajung într-un moment în care viața lor depinde doar de un gest. De o mână întinsă.

Mai multe informații în Ziarul Lumina.

Comentarii Facebook


Știri recente