Ultima conferință pastoral-misionară de la Durău

Preoții din zece protopopiate ale Arhiepiscopiei Iașilor au participat, în perioada 17-18 octombrie, la conferința pastoral-misionară ‘Pregătirea mirilor pentru Taina Cununiei și viața de familie’. Întâlnirea a avut loc la Centrul cultural-pastoral de la Durău, după cum informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova.

La Centrul cultural-pastoral ‘Sfântul Daniil Sihastrul’ – Durău s-a derulat în primele două zile ale acestei săptămâni ultima conferință pastoral-misionară cu preoții din Arhiepiscopia Iașilor. La această întrunire, prezidată de Înalt Preasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, au participat 70 de preoți din zece protopopiate ale Arhiepiscopiei Iașilor: Iași 1, Iași 2, Hârlău, Botoșani, Săveni, Dorohoi, Darabani, Piatra Neamț, Târgu Neamț și Roznov.

‘Participanții acestei serii nu au putut ajunge la întâlnirile precedente sau au fost hirotoniți în perioada acestui an’, a spus pr. Iulian Negru, consilier al Sectorului de misiune, statistică și prognoză pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor.

Pr. Ovidiu Butnaru de la parohia Leghin, Protopopiatul Târgu Neamț, a susținut tema ‘Pregătirea mirilor pentru Taina Cununiei și viața de familie’. În referatul expus, pr. Ovidiu Butnaru a vorbit despre ‘refuzul familiei de a vedea căsătoria ca fiind orientată spre împărăția lui Dumnezeu’.

‘Principala datorie a păstorului de suflete este să direcționeze corect dorințele, aspirațiile, eforturile tinerilor, să-i motiveze pentru a căuta profunzimea în viața de familie. Înțelegerea adâncimii tainei este limitată de păreri greșite, de nivelul de cultură, de influența lumii. De aceea este extrem de important să adaptăm informația pe care o transmitem și modul în care facem aceasta la măsura duhovnicească a celor cărora ne adresăm’, a remarcat în lucrarea prezentată pr. Ovidiu Butnaru.

Tema a mai abordat două mari capitole: ‘Pregătirea pentru alegerea persoanei potrivite’ și ‘Pregătirea tinerilor înainte de căsătorie’. Expunerea cu titlul ‘Taina Sfântului Botez – provocări pastorale actuale’ a fost prezentată de pr. dr. George Măriuța de la parohia Săcălușești – Agapia, Protopopiatul Târgu Neamț.

Comentarii Facebook


Știri recente