Turul Mănăstirilor Vâlcene pe bicicletă

Pe data de 5 mai 2012 în Arhiepiscopia Râmnicului se va desfășura prima ediție a evenimentului ciclist intitulat „Turul Mănăstirilor Vâlcene”, după cum ne informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Râmnicului. Manifestarea sportivă este organizată de către Federația Română de Ciclism, având ca parteneri Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea, Arhiepiscopia Râmnicului, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vâlcea și Clubul Sportiv Free Bike Team Râmnicu Vâlcea.

Astăzi, 3 mai, de la orele 14.00, la sediul Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea a avut loc conferința de presă de prezentare a evenimentului. Competiția se va desfășura pe două paliere de dificultate: 1. Traseul „Profi”, în lungime de 67 km, pe ruta Râmnicu Vâlcea – Mănăstirea Jgheaburi – Schitul Iezer – Schitul Pahomie și retur; 2. Traseul „Amatori”, în lungime de 44 km, pe ruta Râmnicu Vâlcea – Mănăstirea Jgheaburi și retur.

Evenimentul se adresează atât sportivilor legitimați, cât și amatorilor de mountain bike de toate vârstele (copii, juniori, tineret, adulți, vârstnici), care vor putea concura la una dintre cele două categorii.

Referitor la acest eveniment deosebit, la conferința de presă de astăzi, părintele arhimandrit Vartolomeu Androni, Exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Râmnicului, a declarat: „Ținutul Vâlcii – un spațiu încărcat de sacralitate, unde înaintașii au găsit locul prielnic de a ridica lăcașuri de închinare Dumnezeului Celui Preaînalt, ne invită în permanență la redescoperirea așezămintele monahale, ce au marcat istoria acestei Eparhii prin întrepătrunderea dintre cult și cultură, credință și artă, trăire și viețuire românească.

Totodată, așezămintele monahale au avut un rol deosebit și în activitatea didactic-formativă, prin numeroasele și diversele activități pe care le-au desfășurat de-a lungul anilor, acordând o atenție aparte educării și sfințirii trupurilor și sufletelor noastre. Omagierea anului 2012, ca Anul Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor, a prilejuit și punerea în lumină a activității Bisericii pe plan social, în îngrijirea bolnavilor, dar și a activităților de prevenire a bolilor trupești și sufletești. Prin programele catehetice, prin parteneriatele cu instituții de învățământ sau ONG-uri, prin organizarea unor pelerinaje au fost inițiate și desfășurate o serie de activități care își propun descoperirea modurilor sănătoase de viață prin îmbinarea exercițiului fizic și duhovnicesc.

În acest sens Arhiepiscopia Râmnicului a fost receptivă la inițiativa Federației Română de Ciclism, de a organiza „Turul Mănăstirilor Vâlcene” pe bicicletă. Este un eveniment sportiv dar nu greșim dacă spunem că în același timp este și un pelerinaj. Calea noastră devine astfel o cale vie, o cale de mărturie a adevărului, dar și o viață împlinită prin iubire, pentru că un pelerinaj la așezămintele monastice reprezintă o descoperire personală a luminii celei înțelegătoare care locuiește în noi încă de la Botez, prin care trebuie privită creația lui Dumnezeu.”

Startul competiției se va da sâmbătă, 5 mai, la orele 10.00, de la Primăria municipiului, tot aici fiind realizate și înscrierile, între orele 7.00 și 9.30. Festivitatea de premiere va avea loc în după-amiaza aceleiași zile, la orele 16.00, la Primăria Râmnicului.

Comentarii Facebook


Știri recente