Turneu al Corului „Lumină Lină“ de la Catedrala Episcopală din Zalău

Asociaţia Trompetiştilor din România în parteneriat cu Asociaţia „Humanitas“ Zalău şi Asociaţia Cultural-Educativă „Iuliu Maniu“ Zalău, organizează în perioada 2-9 noiembrie, în cadrul proiectului „Periplu Spiritual prin Ardeal – Armonie şi diversitate culturală“, un turneu aniversar cu ocazia împlinirii a 10 ani de activitate a Corului „Lumină Lină“, a Catedralei Episcopale „Înălţarea Domnului“ din Complexul Cultural – Spiritual „Sfânta Vinere“, Zalău, judeţul Sălaj, informează Ziarul Lumina, Ediţia de Transilvania.

Corul susţine o suită de concerte vocale şi vocal-instrumentale de muzică clasică şi religioasă din repertoriul românesc şi universal în oraşele Zalãu, Cluj-Napoca, Alba Iulia şi Sibiu.

Astfel, duminică, a avut loc primul concert, cel inaugural, la Catedrala Episcopală din Zalău; marţi, 4 noiembrie, de la ora 19:00, are loc un concert la Casa Universitarilor – Sala Auditorium Maximum de la Universitatea „Babeş-Bolyai“, Cluj-Napoca, acompaniază orchestra studenţilor Academiei de Muzică „Gheorghe Dima“ din Cluj-Napoca, dirijor – Cristian Sandu. Concertul are loc în cadrul Festivalului Muzicii de Cameră şi Interpretare Solistică „Tudor Jarda“ al Formaţiilor Instrumentale şi Soliştilor din Armată, eveniment organizat de Asociaţia Trompetiştilor din România, în parteneriat cu Serviciul Muzicilor Militare Bucureşti.

Vineri, 7 noiembrie, de la ora 9:00, Corul „Lumină Lină“ a Catedralei Episcopale „Înălţarea Domnului“ din Zalău va concerta la Sala de Spectacole a Cercului Militar Cluj-Napoca. Acompaniază instrumentişti ai Asociaţiei Trompetiştilor din România şi studenţi ai Academiei de Muzică „Gheorghe Dima“ din Cluj-Napoca. Sâmbătă, 8 noiembrie, de la ora 9:00, Corul va fi prezent la Catedrala Mitropolitană din Cluj Napoca, unde va participa cu răspunsuri la Sfânta Liturghie şi va ofeeri apoi un concert de muzică religioasă. Sâmbătă, 8 noiembrie, va avea loc un concert, de la ora 16:30, la Alba Iulia – Sala Unirii şi Hotel Medieval. Tot sâmbătă, de la ora 18:30, corul va concerta la Catedrala Arhiepiscopală Ortodoxă „Sfinţii Mihail şi Gavriil“ din Alba Iulia.

Duminică, 9 noiembrie, de la ora 9:00, Corul „Lumină Lină“ va fi prezent la Catedrala Mitropolitană Ortodoxă „Sfânta Treime“ din Sibiu, unde va da răspunsurile la Sfânta Liturghie şi va oferi apoi un concert de muzică religioasă. Duminica, 9 noiembrie, de la ora 14:00, corul va fi prezent la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu“ din Sibiu unde va avea loc un concert muzică laică şi religioasă, conform comunicatului transmis de prof. Viorel Mureşan, preşedintele Asociaţia Trompetiştilor din România.

Comentarii Facebook


Știri recente