Turismul este sărbătorit la nivel mondial în 27 septembrie

158 state membre ale Organizației Mondiale a Turismului (OMT) sărbătoresc în 27 septembrie Ziua Mondială a Turismului.

Sărbătoarea mondială a turismului a fost celebrată prima dată în 1980, informează OMT, citat de Agerpres. Scopul sărbătorii este de a atrage atenţia opiniei publice, prin organizarea diferitelor evenimente, asupra importanţei de ordin social, cultural, politic şi economic a turismului.

„Turismul și transformarea digitală” este tema Zilei Mondiale a Turismului 2018. Manifestările oficiale dedicate acestei zile vor avea loc la Budapesta, Ungaria, și vor fi transmise live pe site-ul oficial OMT.

În iunie 2018, Organizaţia Mondială a Turismului şi Globalia au lansat prima competiţie „UNWTO Startup Tourism”, iar startup-urile cu cele mai bune proiecte vor fi anunţate ca semifinaliste în cadrul celebrării oficiale a Zilei mondiale a turismului în Budapesta.

România a fost aleasă, la începutul lunii septembrie 2017, la Chengdu (China), în cadrul lucrărilor celei de-a 22-a ediţii a Adunării Generale a Organizaţiei Mondiale a Turismului, în calitate de membru al Consiliului Executiv al OMT, precizează sursa citată.

Citește și: Turist sau pelerin? Dimensiunea spirituală a călătoriilor către locuri sfinte

Foto credit: Centrul European al Consumatorilor din România

Comentarii Facebook


Știri recente