Tundere în monahism la Mănăstirea Brebu

Sâmbătă, 31 martie, Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, a săvârșit înconjurat de un sobor de preoți și diaconi Vecernia și Litia la Mănăstirea Brebu, în prezența obștii monahale, informează „Ziarul Lumina”.

Totodată, chiriarhul a oficiat rânduiala tunderii în monahism a unei viețuitoare din obște. În cuvântul adresat obștii monahale și noii monahii, ierarhul a subliniat importanța vieții constante și statornice în duhul voturilor monahale depuse la călugărie. Piatra de temelie pentru biserica mănăstirii s-a pus în toamna anului 1997 de către Preasfințitul Episcop Laurențiu Streza, aceasta fiind definitivată și sfințită în anul 1999 prin efortul obștii monahale, cu ajutorul credincioșilor din Brebu, Soceni, Ezeriș, Cornuțel, Ruginosu și cu sprijinul oamenilor de bună-credință din Reșița și Caransebeș. Ansamblul monahal s-a construit și urmează a fi finalizat, el având în componență un paraclis de vară, corp de chilii, trapeză și ateliere de croitorie și pictură.

În anul 2000, la propunerea chiriarhului, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a aprobat transformarea Schitului ‘Acoperământul Maicii Domnului’ în mănăstire de călugărițe. Actualmente, cu îndrumarea maicii starețe, monahia stavroforă Magdalena Ghindaș, se întreprind eforturi de consolidare a bisericii și de definitivare a ansamblului monahal. Dintre activitățile administrativ-gospodărești ale lăcașului amintim grădinăritul și creșterea animalelor.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…