Tundere în monahism în Arhiepiscopia Târgoviștei

Vineri, 21 noiembrie 2013, la Mânăstirea Stelea din Târgoviște, ctitoria Voievodului Vasile Lupu, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a săvârșit slujba tunderii în monahism pentru tânărul Dragoș Marian ROTARU, care a ales să își dedice viața slujirii Mântuitorului Hristos, după ce a parcurs etapele necesare pentru a deveni monah, primind numele Dosoftei, potrivit Biroului de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Ceremonia s-a desfășurat după săvârșirea vecerniei, în prezența unor reprezentanți ai Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei, monahi și monahii din mânăstirile Eparhiei noastre, dar și a numeroși credincioși.

În cuvântul său de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a subliniat aportul misionar al monahilor în cadrul activității Bisericii noastre, rolul lor de modele de viață și de rugăciune autentic creștine, precum și de înnoire și transformare a vieții duhovnicești.

Menționăm că tânărul monah Dosoftei este absolvent al Seminarului Teologic Sf. Ioan Gură de Aur din Târgoviște și licențiat al Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște, în prezent urmând cursurile de master ale aceleiași instituții superioare de învățământ teologic.

Comentarii Facebook


Știri recente