Tundere în monahism în Arhiepiscopia Târgoviștei

Vineri, 21 noiembrie 2013, la Mânăstirea Stelea din Târgoviște, ctitoria Voievodului Vasile Lupu, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a săvârșit slujba tunderii în monahism pentru tânărul Dragoș Marian ROTARU, care a ales să își dedice viața slujirii Mântuitorului Hristos, după ce a parcurs etapele necesare pentru a deveni monah, primind numele Dosoftei, potrivit Biroului de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Ceremonia s-a desfășurat după săvârșirea vecerniei, în prezența unor reprezentanți ai Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei, monahi și monahii din mânăstirile Eparhiei noastre, dar și a numeroși credincioși.

În cuvântul său de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a subliniat aportul misionar al monahilor în cadrul activității Bisericii noastre, rolul lor de modele de viață și de rugăciune autentic creștine, precum și de înnoire și transformare a vieții duhovnicești.

Menționăm că tânărul monah Dosoftei este absolvent al Seminarului Teologic Sf. Ioan Gură de Aur din Târgoviște și licențiat al Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște, în prezent urmând cursurile de master ale aceleiași instituții superioare de învățământ teologic.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…