Tronos și Symbol vor concerta vineri în Piața Constituției, în cadrul Târgului de Crăciun

Grupul psaltic „Tronos” al Catedralei Patriarhale și Corul de copii și tineret „Symbol” al Patriarhiei Române vor concerta vineri, 21 decembrie 2018, în cadrul Târgului de Crăciun București, organizat în Piața Constituției.

Concertul de colinde va începe la ora 17:00, potrivit programului transmis de CREART (Centrul de Creație, Artă și Tradiție).

Grupul Tronos a concertat și anul trecut la Târgul de Crăciun din Piața Constituției.

Grupul Tronos

Cu o activitate neîntreruptă de peste 20 de ani, Grupul psaltic TRONOS este unul dintre cele mai apreciate coruri din România, fiind implicat în dezvoltarea și promovarea muzicii bizantine pe teritoriul țării noastre.

Sub conducerea dirijorului și fondatorului său, Arhidiaconul Mihail Bucă, grupul a susținut concerte pe multe scene muzicale, în catedrale și biserici, din țară și străinătate.

Grupul psaltic Tronos. ©Mircea Florescu/Basilica.ro

În 2018, într-un proiect dedicat Centenarului, TRONOS a arătat, prin cântecele patriotice lansate, iubirea de țară, de trecutul, prezentul și viitorul acestui popor, unele dintre piese fiind prezentate publicului, într-o formulă excepțională, alături de Orchestra Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale și de Orchestra Metropolitană București.

Vezi și: Concertul tradițional de colinde „Răsăritul cel de Sus” a avut loc la Palatul Patriarhiei

Corul Symbol

Corul de copii și tineret „Symbol” al Patriarhiei Române a fost înființat la data de 18 septembrie 1990 de profesorul Jean Lupu, în timpul păstoririi Patriarhului Teoctist.

Corul Symbol. ©Symbol

Corul Symbol a fost primul ansamblu muzical de copii înființat ca asociație după Revoluția din decembrie 1989

Corala și-a diversificat pe parcurs repertoriul, cuprinzând lucrări de folclor, muzică bizantină sau creații ale compozitorilor români și străini, dar și muzică clasică românească sau colinde.

Târgul de Crăciun București

Târgul de Crăciun București este târgul oficial de Crăciun organizat de Primăria Municipiului București prin CREART.

Târgul de Crăciun București poate fi vizitat zilnic, în intervalul orar 10:00 – 22:00 și include: zonă gastronomică, târg de meșteșuguri, Casa lui Moș Crăciun, patinoar, carusel, concerte și spectacole tradiționale românești.

Tot în cadrul târgului se desfășoară campania umanitară Dăruiește, fii mai bun! Și tu poți fi Moș Crăciun!, în care oamenii sunt încurajați să doneze cărți și jucării pentru copiii aflați în dificultate.

Foto credit: Târgul de Crăciun București

Comentarii Facebook


Știri recente