Trei secole de rugăciune la Focșani

În a doua zi de Paști, Parohia focșăneană „Precista” a îmbrăcat haine de sărbătoare la împlinirea a 300 de ani de la zidire. Cu această ocazie, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Epifanie a fost prezent în mijlocul binecredincioșilor de aici și a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi, informează TRINITAS TV.

„Este un moment important în istoria acestei biserici și în istoria eparhiei noastre. Este un moment important și în viața noastră și a fiecăreia dintre noi. Toți cei care venim aici și ne rugăm ne gândim la părinții, la moșii și strămoșii noștri care au zidit această biserică și care au îngrijit-o și au împodobit-o”, a spus cu această ocazie Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

Biserica „Precista” din Focșani a fost ridicată la începutul secolului al XVIII-lea pentru credincioșii din partea moldoveană a orașului.

Devenit biserică de mir după secularizarea lui Cuza, lăcașul a fost reparat și consolidat în repetate rânduri, ultimele lucrări fiind efectuate de actualul paroh cu sprijinul membrilor Consiliului și Comitetului Parohial și al enoriașilor.

La aniversarea Bisericii au participat numeroși credincioși din parohie și din parohiile învecinate.

La Sfânta Litughie au fost prezente și persoane cu deficiențe de auz și de limbaj, împreună cu păstorul lor duhovnicesc, întrucât membrilor acestei comunității le-a fost pus la dispoziție paraclisul Parohiei „Precista”, până la ridicarea unui lăcaș de cult pentru ei.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…