Trei ierarhi români au oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Sfânta Maria” – Techirghiol

Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului, Arhiepiscopul Casian al Dunării de Jos și Episcopul Visarion al Tulcii au oficiat duminică Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Sfânta Maria” – Techirghiol din județul Constanța. 

După citirea textului evanghelic duminical, Preasfințitul Părinte Visarion a predicat celor prezenți înțelesul duhovnicesc al pericopei Vindecării femeii gârbove.

„Mântuitorul Iisus Hristos, cunoscând răbdarea acestei femei, a chemat-o la Sine și i-a spus: Femeie ești dezlegată de neputința ta și a vindecat-o”.

Episcopul Tulcii a evidențiat că mai marele sinagogii a condamnat această minune a Mântuitorului deoarece El a încălcat porunca evreiască a sâmbetei, „însă Mânuitorul a dorit să arate că mai presus de toate trebuie să fie dragostea față de semenul nostru care este creat după chipul și asemănarea lui Dumnezeu”.

„Din această pericopă evanghelică învățăm să răbdăm, pentru că vreme de 18 ani femeia gârbovă și-a purtat crucea suferinței ei și în fiecare zi nădăjduia că Dumnezeu se va milostivi de ea și o va vindeca”, a precizat ierarhul.

Preasfinția Sa a subliniat că mai întâi Domnul Hristos întâi i-a dat iertare pentru păcatele ei și abia apoi i-a dat tămăduire.

„Din Evanghelia de astăzi învățăm că și noi suntem gârbovi pentru că păcatele pe care le săvârșim zilnic cu știință sau cu neștiință deoarece ele apasă greu asupra sufletului nostru”, a spus ierarhul.

În acest fel „ne așteptă și pe noi Mântuitorul Hristos, mai ales în această perioadă a postului Crăciunului să ne întâlnim cu El în Sfânta Biserică și să ne dea dezlegare de păcate prin taina Sfintei Spovedanii”, a precizat Episcopul Visarion.

La final, Preasfinția Sa i-a îndemnat pe cei prezenți să Îl urmeze pe Domnul Iisus Hristos, să lepede toată grija cea lumească, să caute să fie cât mai aproape de El și să se atingă de haina Lui ca să ia vindecare trupească și sufletească.

După Sfânta Liturghie, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oficiat slujba de sfințire a noii biserici din cadrul Mănăstirii „Sfânta Maria” – Techirghiol.

Foto credit: Mircea Florescu / Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente