Training despre comunicare pentru membrii ASCOR Iași

În perioada 8-10 martie 2013, un grup de 16 membri de la toate departamentele Asociației Studenților Creștini Ortodocși (ASCOR) – filiala Iași a participat în parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Filioara, comuna Agapia, la un training despre arta comunicării, informează „Ziarul Lumina”.

Dorind să-și îmbunătățească metodele de comunicare la întâlnirile pe care le au cu tinerii și cu adulții, membrii ascoreni de la Iași au participat, în perioada 8-10 martie, la un training despre arta comunicării, desfășurat la parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Filioara, comuna Agapia. Acțiunea s-a desfășurat cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, și a părintelui protopop Ioan Dogaru, prin purtarea de grijă și dragostea părintelui Dumitru Irina, parohul Bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” – Filioara.

În cadrul trainingului, asist. univ. dr. Nicoleta Armanu i-a învățat pe tinerii ascoreni să folosească tehnici eficiente de comunicare în transmiterea mesajului evanghelic. Deviza de lucru a fost „Dăruind vei dobândi”, iar metodele psihopedagogice aplicate prin jocuri au fost esența trainingului. De-a lungul celor trei zile ale întâlnirii, cei 16 membri ASCOR au participat la toate slujbele oficiate de pr. Dumitru Irina în Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.

Participanții la training au aplicat cunoștințele dobândite în cadrul întâlnirii pe care au avut-o cu cei 180 de elevi ai Școlii cu clasele I-VIII „Profira Ursachi” din Verșeni, județul Iași, în cadrul căreia au explicat copiilor semnificația icoanei. În ultima zi, duminică, 10 martie 2013, tinerii ascoreni au participat la Sfânta Liturghie în Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Filioara, după care au vizitat Mănăstirea Agapia.

Comentarii Facebook


Știri recente