Tipografia Cărților Bisericești

„Nu este alta și mai frumoasă și mai cu folos în toată viața omului zăbavă decît cetitul cărților”, spunea cronicarul Miron Costin. În pofida mijloacelor ultramoderne de comunicare, cărțile rămân un nesfârșit izvor de taine. Este valabil și pentru cărțile bisericești. Locul în care se nasc aceste cărți în Capitală este Tipografia din cadrul Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române, continuatoarea tipografiei Mitropolitului Varlaam al Ungrovlahiei, înființată în 1678. În ultima perioadă, aceasta a suferit transformări importante.

Tipografia realizează toate etapele cuprinse între manuscrisul brut și cartea finită, gata a fi oferită cititorului pe rafturile unei librării, după cum informează TRINITAS TV.

Au fost amenajate, totodată și secțiile Offeset și Legătorie.După ce textul a văzut lumina tiparului, foile merg la secția legătorie, unde sunt unite în volume. În cadrul Secției Legătorie mai au loc și alte operațiuni. Tot în cadrul acestei secții, cărțile sunt finisate și ambalate în pachete.

Tipografia Cărților Bisericești are 80 de angajați. Pentru bunul mers al lucrurilor, aceștia beneficiază frecvent de traininguri.

Tipografia Cărților Bisericești a fost sfințită la sfârșitul lunii septembrie a anului trecut de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Comentarii Facebook


Știri recente