Tinerii ortodocşi suceveni reconstruiesc casa unei familii din Botoşani

Prin implicarea tinerilor ortodocşi suceveni, familia Pădurariu din Brăești – Botoșani va avea în scurt timp o casă nouă. Vechea locuinţă a fost distrusă de un incendiu, însă lucrările la noul imobil sunt în plină desfăşurare.

„Ne-am bucurat să vedem că lucrările la casă au avansat, urmează acum să fie acoperită” se menţionează pe pagina de Facebook a Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi Suceveni.

Voluntarii ATOS, coordonaţi de pr. Justinian Cojocar, de la Biserica „Sf. Dumitru” din municipiul Suceava, sunt alături de familia Pădurariu încă de la producerea incendiului.

Pe lângă materiale de construcţie, tinerii suceveni au adus familiei diferite bunuri de uz casnic, dar şi jucării pentru Gabriel, copilul de 7 ani al familiei.

„Am dus tot sistemul pentru izolat casa: polistiren, adeziv, plasă, culoare decorativă, tot. Un birou nou, computer, bibliotecă, hăinuțe, o motoretă pentru Gabriel. Alimente, mobilă: pat, dulap, masă cu 6 scaune, vitrină, mobilă de bucătărie, două frigidere, o combină frigorifică, covoare, veselă, haine foarte bune de purtat pentru toate sezoanele pentru toți membrii familiei”, a declarat părintele Cojocar, care este conștient că fără Dumnezeu n-ar fi făcut mare lucru.

Am reușit cu ajutorul oamenilor de bine să ducem daruri multe. Dumnezeu a lucrat cu noi și-a ieșit o treabă bună, a completat slujitorul Domnului.

Părintele Cojocar este o prezenţă constantă în mijlocul tinerilor. Foto credit: Monitorul de Suceava.

Voluntarii au simţit ajutorul divin în fiecare moment al implicării în proiectul social.

„Doar ne gândeam că ar mai trebui să luăm câte ceva, și imediat suna telefonul și oamenii de bine săreau. Dragostea e o forță. M-am convins de asta de multe ori. Orice greutate ar exista, dacă există dragoste și implicare, totul se rezolvă”.

De la ultima întâlnire, părintele Cojocar a plecat cu câteva promisiuni.

„Am promis că vom merge cu tinerii la sfințirea casei, că îi vom lua lui Gabriel o bicicletă și vom vedea copilașul care se va naște în casă nouă. Ne propunem să nu fim indiferenți și să fim de folos societății în care trăim”.

În luna iunie, voluntarii ATOS au strâns 2.000 de lei cu care au cumpărat BCA pentru începerea construcției noii case pentru familia Pădurariu. De asemenea, sucevenii le-au dus oamenilor greu încercați și alimente în valoare de 1.000 de lei.

„Viața Bisericii în timp de pandemie”

De remarcat faptul că există o legătură între proiectul social demarat de ATOS şi concursul foto organizat de Agenţia de ştiri Basilica: „Viața Bisericii în timp de pandemie”.

Fotografia de pe locul al II-lea a fost realizată de Andrei Candrea. Autorul l-a fotografiat pe preotul Iustinian Remus Cojocar, alături de Gabriel, la prima vizită după incendiu.

Fotografia a fost realizată în 12 iunie, la una dintre primele întâlniri dintre voluntari şi familia Pădurariu. Foto credit: Andrei Candrea

Foto credit: Monitorul de Suceava


Urmărește-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente