Câștigătorii concursului foto „Viața Bisericii în timp de pandemie”

În urma evaluării, juriul a ales trei câștigători din cei peste 400 de participanți la Concursul de fotografie „Viața Bisericii în timp de pandemie”.

Transmitem mulțumiri tuturor participanților și calde felicitări câștigătorilor: Mihai Alexe, Andrei Candrea și Georgiana-Mădălina Cimpoeru!

Fotografiile câștigătoare

Premiul al III-lea a fost câștigat de Georgiana-Mădălina Cimpoeru cu o fotografie surprinsă la încreștinarea unui prunc în județul Dâmbovița. „Vremuri noi, aceeași credință”, își descrie autoarea imaginea intitulată „Baptism”.

„Baptism”. ©Georgiana-Mădălina Cimpoeru

Georgiana-Mădălina Cimpoeru a câștigat un HDD Extern ADATA HD710, 2TB, un album de fotografie și suma de 500 de lei.

Pe locul al II-lea s-a clasat o fotografie realizată de Andrei Candrea. Autorul l-a fotografiat pe preotul Iustinian Remus Cojocar, alături de Gabriel, copilul unei familii din Botoșani, care a rămas fără casă în urma unui incendiu.

Fotografia a fost surprinsă la Popeni, Botoșani, în timpul unei acțiuni filantropice realizate de Asociația Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS).

„Acțiune ATOS Botoșani”. ©Andrei Candrea

Andrei Candrea a câștigat un aparat foto Instant Fujifilm Instax Mini 70, un album de fotografie și suma de 700 de lei.

Premiul I a fost obținut de Mihai Alexe cu imaginea intitulată „Singur pentru semeni”. Mihai Alexe prezintă un preot în rugăciune în cimitirul Bisericii ,,Cuvioasa Parascheva” din satul Lucieni, Arhiepiscopia Târgoviștei.

„Singur pentru semeni”. ©Mihai Alexe

Mergând să aprindă o lumânare la mormântul tatălui său, Mihai Alexe a fost impresionat de preotul paroh Marian Paraschiv care se ruga lângă o cruce veche din piatră.

„Deseori părintele se roagă la această cruce, aici fiind Altarul fostei biserici, atestată încă din anul 1650. Așezată în calea domnitorului Vlad Țepeș, între Curtea Domnească din Târgoviște și Dealul Țepei, unde acesta își pedepsea dușmanii, a rămas peste veacuri loc de rugăciune pentru credincioșii parohiei noastre”, mărturisește autorul fotografiei.

Mihai Alexe a câștigat o imprimantă Canon Selphy CP-1300, un album de fotografie și suma de 1000 de lei.

Concursul „Viața Bisericii în timp de pandemie” s-a desfășurat în perioada 15-28 iunie 2020.

Primul concurs de fotografie marca Basilica.ro a fost organizat, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în contextul Anului comemorativ al filantropilor ortodocşi români.

Doriți să organizăm și alte concursuri similare?

Da
Nu


Urmărește-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente