Tinerii în unitate: Din cei 1.600 participanți la ITOM, un sfert au venit din Basarabia și Bucovina de Nord

ITOM 2018

400 de tineri din Basarabia și Bucovina de Nord, dar și mici delegații din Bulgaria și Ucraina au fost prezente la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Moldova – ITOM 2018.

Numărul total de participanți la prima ediție a ITOM a fost 1.600. În anul centenar, tema aprofundată atât la atelierele de lucru cât și la conferința susținută de Dan Puric a fost „Unitatea – izvor de putere și înțelepciune pentru tineri. Despre valorile care unesc un neam”.

Deschiderea oficială ITOM 2018 a avut loc vineri, 24 august 2018, de la ora 18.00, la Catedrala Mitropolitană din Iași, unde a avut loc o paradă a steagurilor.

ITOM 2018
Mitropolitul Teofan la deschiderea ITOM 2018. ©Doxologia

A urmat o slujbă de Te Deum, oficiată de Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor. Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei, dar și reprezentanții autorităților locale și centrale au transmis apoi mesaje de bun venit tinerilor participanți.

Un alt moment important a fost Concertul de muzică corală susținut de Ansamblul Floralia și de tinerii din ATOR și ASCOR Iași.

A doua zi a întâlnirii a început cu participarea la Sfânta Liturghie și a fost dedicată apoi atelierelor de lucru. Au urmat vizitarea orașului Iași, Festivalul Bucuriei și conferința susținută de artistul Dan Puric.


A apărut imnul ITO 2018


Duminică, tinerii au participat la slujba Sfintei Liturghii pe esplanada Catedralei Mitropolitane din Iași. Mitropolitul Teofan a slujit împreună cu Episcopul Antonie de Bălți.

După-amiază a urmat Concertul Unirii și Festivitatea de închidere. Mai multe date puteți afla parcurgând comunicatul remis Agenției de știri Basilica la finalul evenimentului.

250 voluntari s-au ocupat de cei peste 1600 participanți. Evenimentul a fost organizat de Arhiepiscopia Iașilor prin Departamentul Misiune pentru Tineret din cadrul Sectorului de Misiune, Statistică și Prognoză Pastorală împreună cu filialele locale ale Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) și Asociației Tineretul Ortodox Român (ATOR).

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente