Tinerii au nevoie de o memorie care să le dea puterea să ordoneze prezentul – Dan Puric la ITOM 2018

Dan Puric a susţinut o conferinţă în a doua zi a ITOM 2018 şi le-a transmis tinerilor fascinaţi de cuvintele sale că „au nevoie de o memorie care să nu băltească în trecut și care să le dea puterea să ordoneze prezentul acesta atât de haotic”.

„Tinerii nu au nevoie acum de date, de istorie. Au nevoie să vibreze la ceea ce le aparține”, a menționat Dan Puric.

Artistul le-a trasat sâmbătă tinerilor şi datoria pe care o au după această întâlnire.

„Au o treabă de făcut: să înalțe România, să o ridice din marasmul în care este. Dacă un puști de 14-15 ani prezent aici realizează că poate să aibă încredere în el, în neamul acesta în care trăiește, este de ajuns. Nu am zis să aibă fudulie sau să aibă trufie, ci o sfântă încredere”.

Renumitul actor a descris şi starea în care se află în prezent tinerii din România.

„Am sentimentul că s-a făcut tot ceea ce este neomenește posibil ca tineretul să nu mai aibă vibrație față de înălțimile morale și sufletești ale propriului popor. Nu sunt ei vinovați. Este educația care a fost distrusă în ultimii 25-30 de ani și au fost debranșați, ca și cum ar fi fost scoși din priză. Sufletele lor sunt frumoase, nu au cum să fie altfel. Numai că nu s-a mai zis din tată în fiu povestea”, a explicat Dan Puric.

Evenimentul a început la ora 18:00, în Grădina Palas din Iaşi, și a avut tema „Unitatea – izvor de putere și înțelepciune pentru tineri. Despre valorile care unesc un neam”, scrie doxologia.ro.

Foto Credit: Doxologia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente