Tinerii din Arhiepiscopia Dunării de Jos trecuţi la Domnul în urma tragediei din Capitală au fost înmormântaţi

Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat marţi, 03 noiembrie 2015, la Galaţi, slujba înmormântării tinerei Valentina Florea şi a participat, în oraşul Brăila, la slujba înmormântării tânărului Andrei Petre Bucă. Aceştia au trecut la Domnul în urma incendiului de vineri noaptea, 30 octombrie, din clubul bucureștean Colectiv.

Să ne unim în solidaritate

Arhiepiscopul Dunării de Jos s-a aflat luni seară, 02 noiembrie 2015, la biserica Vovidenia din Galaţi unde s-a rugat pentru tânăra de 28 de ani care a murit în urma tragediei din Bucureşti.

„Suntem aici să ușurăm, atât cât putem, durerea familiei!”, a spus Înaltpreasfinţitul Părinte Casian în cuvântul său, în care le-a vorbit celor prezenți despre comuniune și despre puterea de a lupta cu această durere.

„Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a săvârşit luni seară, la biserica Vovidenia, rânduiala care se face la citirea Stâlpilor pentru Valentina Florea, fata în vârstă de 28 de ani care a decedat în urma incendiului de vineri noaptea, 30 octombrie, din clubul bucureștean Colectiv. Cu puțin după ora 18:00 – când a început slujba – biserica se umpluse de rude și de prieteni, veniți să-și petreacă ultima seară alături de Valentina”, a precizat Pr. Gabriel Molocea, Consilier misionar şi mass-media al Eparhiei.

La ieșirea din biserică, Înaltpreasfinţia Sa a aprins lumânări și a îndemnat să ne unim în solidaritate și să ne gândim și la cei care suferă pe paturile de spital.

„Am rugat preoții din Galați și din Brăila, pentru că și acolo avem aceeași încercare, să ne mobilizăm și s-a creat un centru pentru donatori, la Așezământul Eparhial Sf. Vasile cel Mare. Să ne gândim că un strop de sânge e o speranță în plus pentru viață”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

A doua zi, începând cu ora 11:45, Chiriarhul Dunării de Jos, împreună cu numeroşi slujitori ai sfintelor altare din municipiu, a oficiat slujba înmormântării pentru tânăra Valentina Florea. La slujbă au participat sute de gălăţeni care au venit să aducă tinerei un ultim omagiu. După serviciul religios, cortegiul funerar s-a deplasat spre cimitirul Sfântul Lazăr din Galaţi unde Valentina a fost înmormântată.

După slujba din Galaţi, Chiriarhul Dunării de Jos s-a îndreptat spre cel de-al doilea mare municipiu al Eparhiei, Brăila, unde a participat la slujba înmormântării tânărului Andrei Petre Bucă. Slujba a fost oficiată în biserica Sfinţii Trei Ierarhi din Brăila, în prezenţa a sute de brăileni care au dorit să fie alături de familia tânărului decedat. Chiriarhul Dunării de Jos a ţinut un cuvânt de învăţătură după care cortegiul funerar s-a deplasat spre cimitirul eparhial Sfânta Treime, unde tânărul Andrei Petre a fost înmormântat.

***

Valentina Florea

S-a născut la data de 9 august 1987 în Galaţi şi a urmat cursurile prestigiosului Colegiu Naţional “Vasile Alecsandri” din municipiu. A fost o elevă cu rezultate remarcabile la învăţătură fiind olimpică pe plan naţional la limba şi literatura română timp de 4 ani, pe întreaga perioadă a liceului. Ulterior a absolvit Facultatea de relații publice SNSPA din București.

Andrei Petre Bucă

S-a născut la data de 13 iulie 1986 în municipiul Brăila şi a fost elevul Colegiului Naţional „Gheorghe Munteanu Murgoci”. După absolvirea liceului, şi-a continuat studiile la Arhitectură, în Capitală.

Comentarii Facebook


Știri recente