Tinerii atoreni din Piatra Neamț, în pelerinaj la mănăstirile ardelene

Tinerii din Asociația Tineretul Ortodox Român (ATOR) – filiala Piatra Neamț au mers, în perioada 8-10 aprilie, într-un pelerinaj la mănăstirile din Ardeal. Membrii asociației au fost însoțiți de pr. Nicolae Nicău, coordonatorul ATOR Piatra Neamț, și de pr. Iustin Rotariu, secretarul filialei, informează „Ziarul Lumina”.

S-a vizitat Biserica Voivodeni din Brașov, Catedrala mitropolitană din Sibiu, Mănăstirea Prislop, Catedrala Reîntregirii din Alba-Iulia, Mănăstirea Sâmbăta de Sus, Mănăstirea „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Poiana Brașov, Mănăstirea Izvorul Mureșului și Mănăstirea „Sfântul Ilie” Toplița.

„Pe parcursul acestor zile au fost vizitate și câteva obiective culturale, precum Muzeul „Badea Cârțan” din Făgăraș, Muzeul Brukenthal și Turnul Sfatului din Sibiu. Tinerii atoreni au fost impresionați de frumusețea bisericilor și obiectivelor vizitate, mai ales că majoritatea au mers pentru prima dată într-un pelerinaj în Ardeal. În multe din bisericile în care am pășit ne-am închinat la raclele care adăpostesc moaște ale sfinților Bisericii noastre. Ne-am bucurat că am ajuns la două din mănăstirile reprezentative ale Ardealului: Prislop și Sâmbăta de Sus. Încărcați duhovnicește fiind, ne-am întors la Piatra Neamț cu dorința de a mai organiza astfel de pelerinaje”, a spus pr. Iustin Rotariu, secretar al ATOR Piatra Neamț.

Comentarii Facebook


Știri recente

Sfințire de troiță la Baza Aeriana 90 | FOTO

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, episcop vicar patriarhal, a oficiat marți, 28 mai 2024, slujba de sfințire a troiței ridicate în fața comandamentului Bazei 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”.   Foto credit: Basilica.ro…