#ITO2016: Tineri reuniţi în rugăciune la Catedrala Sfântul Spiridon Nou

Peste 200 de tineri s-au rugat în această dimineaţă (3 septembrie 2016) la Catedrala Sfântul Spiridon Nou – Paraclis Patriarhal din Bucureşti.

În cuvântul de învăţătură, Părintele Veniamin Goreanu, Consilier Patriarhal le-a vorbit tinerilor despre tinereţe ca timp al formării pentru viață, depre provocările contemporante şi modelele de urmat pentru creștini.

Am îndrumat tinerii să culeagă tot ce este frumos şi înălțător pentru viața lor, cum spunea Sfântul Vasile cel Mare. Sa culeagă nectarul din flori. I-am îndemnat sa fie apostoli printre tinerii din generația lor şi în comunitățile din care vin, să ducă bucuria şi experiența de la aceasta întâlnire în casele, familiile şi parohiile lor. Au fost mulți tineri din Basarabia care sunt impresionați de valorile şi frumusețea ortodoxiei romanești, a spus părintele consilier.

De asemenea, ieri dimineaţă, lăcaşul de cult a fost neîncăpător pentru tinerii care au participat la rugăciune de dimineaţă în lăcaşul de cult ocrotit de Sfântul Spiridon.

Cuvântul de învăţătură a fost rostit de Pr. Ionuţ Corduneanu, Vicar Patriarhal. Părintele le-a vorbit tinerilor despre omul religios şi despre importanţa credinţei în viaţa noastră.

Nu este suficient să credem în Dumnezeu, ci trebuie sa trăim şi sa mărturisim credința, i-a îndemnat pr. Ionuţ Corduneanu pe cei prezenţi.

#ITO2016 se va încheia duminică, 4 septembrie.

Comentarii Facebook


Știri recente