Tineri ortodocși din toată lumea se întâlnesc anul acesta în Polonia

Tinerii ortodocşi din toată lumea se reunesc anul acesta la Wroclaw, Polonia, în perioada 18-23 iulie.

Întâlnirea „Wroclaw 2022” este găzduită de Biserica Ortodoxă a Poloniei şi Frăția Tinerilor Ortodocşi din Polonia, cu binecuvântarea Mitropolitului Sava al Poloniei.

Întâlnirea este inspirată de îndemnul „Să mergeţi şi roadă să aduceţi” (Ioan 15:16) și este organizată de un grup internațional de lucrători de tineret, coordonați de arhidiaconul Joseph Matusiak.

Scopul Întâlnirii Tinerilor Ortodocși de la Wroclaw 2022 este acela de a aduce împreună lucrători de tineret dedicați și tineri din Bisericile Ortodoxe din întreaga lume pentru a împărtăşi unitatea și universalitatea Bisericii Ortodoxe și pentru a se susţine reciproc în domeniul misiunii pentru tineri.

„Wroclaw 2022” este deschis pentru tinerii ortodocşi cu vârste cuprinse între 16-30 de ani, iar participanţii în misiunea ortodoxă de tineret vor avea prioritate, anunţă organizatorii.

Prin discursuri, ateliere de lucru şi alte proiecte, Wroclaw 2022 va valorifica îndemnul biblic „Să mergeţi şi roadă să aduceţi”.

„Wroclaw 2022” va avea rugăciunea în centrul evenimentelor. Fiecare zi va începe cu rugăciunile de dimineață și o omilie asupra textului biblic din ziua respectivă. Fiecare seară se va încheia cu rugăciunile de seară, iar clericii vor sta la dispoziţia participanţilor pentru spovedanie. Sfânta Liturghie va fi oficiată de două ori în timpul evenimentului, o dată la Catedrala „Nașterea Maicii Domnului” din Wroclaw și o dată la locul întâlnirii din seara finală.

Ţara noastră va fi reprezentată la această întâlnire prin Asociaţia Studenților Creștini Ortodocşi din România (ASCOR). Anunțul a fost făcut în noiembrie de Consiliul Național ASCOR la Alba Iulia.

Tinerii ortodocşi care doresc să participe la eveniment se pot înscrie aici.

Citeşte şi: Directorul Basilica.ro, după vizita în Polonia: Tineretul ortodox, extrem de organizat. PF Sava, cald, ferm și încurajator

Foto credit: wroclaw2022.org

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente