Directorul Basilica.ro, după vizita în Polonia: Tineretul ortodox, extrem de organizat. PF Sava, cald, ferm și încurajator

Vizita Directorului Basilica.ro în Polonia la invitația OrthPhoto se va încheia duminică. Sâmbătă, Aurelian Nicolae Iftimiu a avut o întâlnire în cadru restrâns cu Mitropolitul Sava al Varșoviei și al întregii Polonii.

Directorul Agenției de știri Basilica a fost primit de Preafericitul Părinte Sava la reședința mitropolitană din Varșovia. Acesta i-a transmis salutări cordiale din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, apoi și-a exprimat bucuria de a vizita pentru prima dată locurile sfinte din Polonia, precum mănăstirile Supraśl, Zwierki, Garbarka, Zaleszany și schitul Odrynki.

Domnul Aurelian Iftimiu a adresat felicitări Preafericitului Părinte Sava pentru Ortodoxia vie menținută în Polonia mai ales prin încurajarea tinerilor de a participa activ la misiunea Bisericii.

„Tineretul ortodox polonez se evidențiază prin calitățile organizatorice, misionare și artistice exersate în desfășurarea pelerinajelor pedestre, în cântarea bisericească și comunicarea online”, a spus Aurelian Iftimiu.

Directorul Basilica.ro a participat luni la pelerinajul pedestru de 16 km dedicat Icoanei Maicii Domnului de la Mănăstirea Supraśl, eveniment organizat de Asociația Tinerilor Ortodocși Polonezi.

Un subiect de discuție l-a reprezentat includerea a peste patruzeci de sfinți români în calendarul Bisericii Ortodoxe Poloneze, care a fost receptată cu multă bucurie de Patriarhia Română.

De asemenea, Preafericitul Părinte Mitropolit Sava a vorbit despre noua biserică Sfânta Sofia – Înțelepciunea lui Dumnezeu din Varșovia și a îndemnat la vizitarea acesteia.

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Poloneze a făcut referire la Sfântul Ierarh Petru Movilă, ca reper misionar și ocrotitor al relațiilor celor două Biserici locale.

Sfântul Ierarh Petru Movilă este reprezentat în Reședința mitropolitană din Varșovia (al doilea tablou de la stânga la dreapta). ©Basilica.ro

În încheierea întâlnirii, Mitropolitul Varșoviei și-a exprimat bucuria pentru întâlnire și a adresat invitația directorului Agenției de știri Basilica de a vizita Polonia din nou.

„Am fost onorat de invitația pe care mi-a adresat-o Preafericitul Părinte Sava, Mitropolitul Varșoviei și al întregii Polonii, de a ne întâlni la reședința sa mitropolitană și m-am bucurat de aprecierile exprimate la adresa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, cu care îl leagă o relație apropiată de zeci de ani”, a declarat Directorul Basilica.ro.

„Mitropolitul Sava este un om foarte ospitalier, cald, ferm și încurajator. Îl consider providențial pentru Biserica Ortodoxă Poloneză. A fost o reală bucurie să primesc binecuvântarea sa”, a mărturisit Aurelian Iftimiu.

„După experiența din Polonia, sunt tot mai convins că relațiile dintre Bisericile noastre se vor dezvolta”.

Directorul Agenției de știri Basilica a Patriarhiei Române alături de Preafericitul Părinte Sava, Mitropolitul Varșoviei și al întregii Polonii. ©Basilica.ro

Directorul Basilica.ro a mulțumit Preafericitului Părinte Sava pentru sprijinul oferit organizatorilor concursului OrthPhoto Awards, în special dlui Aleksandr Wasyluk și dlui Jaroslaw Charkiewic, și pentru susținerea colaborării cu Agenția de știri Basilica.

Duminică, în ultima zi a vizitei sale în Polonia, Directorul Agenției de știri Basilica va participa la Sfânta Liturghie oficiată de Mitropolitul Sava în Catedrala „Sfânta Maria Magdalena” din Varșovia.

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente
Communique

Precizări privind hotărârea Sfântului Sinod referitoare la unele încercări recente de încălcare a ordinii statutare a Bisericii și de tulburare a păcii din viața Bisericii și societății

În ziua de joi, 29 februarie 2024, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, are loc ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Întrucât în…