Tineri în Biserică în localitatea Anina

Zilele trecute, elevii clasei a III-a, de la Școala cu clasele I-VIII Nr. 2 din Anina, au fost prezenți în biserica cu hramul „Sfânta Treime” din cartierul Steierdorf, la Liturghia Darurilor înainte sfințite, iar la momentul potrivit s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos, informează „Ziarul Lumina”.

În baza contractului de parteneriat dintre Liceul „Matihas Hammer” din Anina și Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din localitate, luni, 22 aprilie, la inițiativa profesorului de religie Marius Simion, elevii clasei a VI-a A de la Liceul „Matihas Hammer” au vizitat biserica parohială. Cu această ocazie, pr. paroh Alin Muntean a purtat cu elevii discuții privind data sărbătoririi praznicului Învierii Domnului.

„Nădăjduim ca astfel de acțiuni să se mai repete în primitoarea noastră biserică și să rămână în conștiința tinerilor și copiilor prezenți. De asemenea, nădăjduim ca ei să devină oameni cu dragoste și respect față de cele sfinte”, a arătat pr. paroh Alin Muntean. Ambele parohii din Anina desfășoară în prezent numeroase acțiuni în rândul elevilor și copiilor de la instituțiile școlare din localitate, menite să-L facă pe Hristos prezent în viața acestora.

Comentarii Facebook


Știri recente