Tesalonic: Procesiunea cu moaștele Sf. Dimitrie va avea loc cu participarea credincioșilor

Tradiționala procesiune din Tesalonic, cu moaștele Sfântului Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, va avea loc luni pe străzile orașului, cu participarea credincioșilor, anunță Orthodoxia News Agency, care citează un comunicat al mitropoliei de Tesalonic.

Evenimentul se va desfășura în ajunul sărbătorii patronului spiritual al Tesalonicului, începând cu ora 11:00. Organizatorii precizează că vor fi respectate normele sanitare în vigoare din Grecia.

La începutul lunii, Ministrul de Interne Makis Voridis a vorbit atât despre procesiunea prilejuită de sărbătoarea Sfântului Dimitrie, cât și despre festivitățile organizate cu prilejul „Zilei Ohi”, sărbătoare cu caracter naţional în Grecia (28 octombrie). Oficialul elen a precizat că participarea la aceste evenimente nu va fi restricționată, dar că purtarea măștii va fi puternic recomandată.

La evenimentele organizate în Tesalonic şi-a anunţat prezenţa şi Preşedintele Republicii, Katerina Sakellaropoulou.

Tesalonicul aniversează 109 ani de la eliberarea de sub ocupație otomană. În anul 1912, de sărbătoarea Sfântului Dimitrie, armata greacă a acceptat predarea garnizoanei otomane în orașul Salonic.

Sfântul Mare Mucenic Dimitrie a trăit în secolele 3-4 și a fost fiul dregătorului cetății Salonic. Este sărbătorit de Biserică în data de 26 octombrie, iar în icoane este reprezentat îmbrăcat în haine militare și cu o suliță în mână, armă prin care a suferit martiriul.

Foto credit: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente