Teologii sibieni au depus jurământul de credință

Examenele pentru licențierea absolvenților de la Facultatea de Teologie „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu s-au încheiat cu ceremonia depunerii jurământului de credință și de fidelitate față de Biserica Ortodoxă, la Catedrala mitropolitană, în prezența cadrelor didactice, a părinților și a rudelor, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

Rezultatele de la examenele de licență în Teologie au fost comunicate în cadrul ceremoniei, împreună cu media generală din cei patru ani de studiu. Ceremonia a fost condusă de pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel, decanul Facultății de Teologie din Sibiu care i-a felicitat pe cei 87 de noi licențiați în Teologie și a subliniat importanța acestui moment, prin care se face un legământ atât față Biserica străbună, cât și de Facultatea de Teologie din Sibiu, al cărui renume va fi respectat până la sfârșit, împreună cu recunoștința arătată corpului profesoral.

„Este cel mai solemn moment din viața unui student al facultății noastre. Este o practică specifică doar facultăților de Teologie, dar trebuie să fie nu doar o tradiție, ci o practică existențială pentru fiecare dintre noi. Suntem la momentul încununării tuturor eforturilor dumneavoastră, atât de-a lungul celor patru ani, cât și la examenele de licență”, a spus pr. prof. dr. Aurel Pavel.

După ce s-a rostit jurământul de credință, fiecare licențiat a semnat documentul aferent și a primit fișa de evaluare, iar mai apoi adeverințele prin care li se atestă calitatea de licențiați în Teologie, acte valabile până la emiterea diplomelor.

Așa cum este tradiția din ultimii ani, studenții cu rezultate remarcabile la disciplina Istoria Bisericii Universale au primit premiile „Aurel Jivi”, în memoria celui care a fost un remarcabil profesor, un cercetător asiduu și un preot devotat. În acest an, Lidia Jivi, soția regretatului profesor, a oferit cărți și diplome la șase studenți, dintre care cele mai bune rezultate le-au avut Emanuel Gafița și Elisei Roncea. Absolvenții au fost felicitați, apoi, de prodecanului facultății, pr. prof. dr. Mircea Ielciu, de pr. prof. dr. Dorin Oancea și de pr. lect. dr. Mihai Constantin Iosu.

Comentarii Facebook


Știri recente