Teodor Baconschi a vorbit la Galaţi despre „Educaţie publică şi formare lăuntrică”

Teodor Baconschi, cunoscut antropolog, diplomat, scriitor şi teolog român, a susţinut joi la Galaţi o conferinţă cu tema „Educaţie publică şi formare lăuntrică. O contradicţie?”.

Evenimentul s-a bucurat de prezenţa Arhiepiscopului Casian şi a avut loc în „Aula Magna” a Universităţii „Dunărea de Jos”, fiind organizat de Sectorul Cultural al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, în parteneriat cu Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie din Galaţi.

Publicul, format din oameni de cultură, intelectuali, profesori, preoţi, studenţi teologi, elevi seminarişti, precum şi credincioşi din cele două judeţe ale eparhiei, s-a arătat extrem de interesat şi receptiv la prelegerea invitatului.

De asemenea, a fost lansat volumul „365 de lămuriri în compania lui Laurenţiu-Ciprian Tudor” care surprinde un inedit dialog zilnic, desfăşurat pe durata Anului Centenar 2018, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

În partea a doua a întâlnirii cu publicul gălăţean, Teodor Baconschi a răspuns la întrebările adresate.

Teodor Baconschi s-a născut în 1963, la București. După un doctorat în antropologie religioasă și istorie comparată a religiilor la Universitatea Paris-Sorbonne, a urmat studii post-doctorale la New Europe College. A fost director al Editurii Anastasia, apoi redactor în TVR.

A ocupat numeroase funcţii diplomatice şi este autorul mai multor publicaţii.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente