Teatru de umbre pentru micii creștini

La Biserica Sfântul Pantelimon – Foișorul de Foc din București, a fost lansat, de curând, în cadrul Școlii de duminică, un proiect inedit dedicat celor mici. Evanghelia duminicală le este explicată copiilor, după un text adaptat, prin intermediul teatrului de umbre. Trupa „Ateneul Sfântului Pantelimon” va pune în scenă, duminica aceasta, după Sfânta Liturghie, piesa „Povestea lui Nicodim”.

‘După aproape patru ani de teatru jucat cu ajutor copiilor, mici actori amatori, care alcătuiesc trupa de teatru Ateneul Sfântului Pantelimon, iată că am dorit să simplificăm puțin și să jucăm mai des teatru, păstrând această echipă. Folosindu-ne de umbre, adică cu ajutorul unei pânze albe, a unui reflector și a unor personaje confecționate din carton încercăm să explicăm duminical textul Evangheliei pe înțelesul micilor copii care participă în cadrul școlii de duminică la catehezele de la biserica noastră’, a declarat pentru TRINITAS TV, Părintele Bogdan Teleanu, Parohia „Sfântul Pantelimon” – Foișorul de Foc.

Evenimentul face parte dintr-un ciclu de cinci scenete organizate în cadrul campaniei ‘Conectează-te la viața parohială!’ cu scopul de a stimula interesul participanților la orele de cateheză Hristos împărtășit copiilor.

Comentarii Facebook


Știri recente