Teama de moarte i-a însoțit neîncetat pe oameni, dar întâlnirea cu Hristos i-a schimbat: PS Siluan al Ungariei în Mesajul pascal

În Mesajul de Paști 2021, Episcopul Siluan al Ungariei a amintit, în contextul vremurilor actuale, că oamenii au avut dintotdeauna teamă de moarte, dar întâlnirea cu Hristos i-a schimbat.

„În vremurile acestea, însă, pe care le trăim, teama de boli și frica de moarte a clătinat inimile oamenilor și i-a făcut pe toți să cugete mai profund la scurtimea acestei vieți și la valoarea lucrurilor, în dorința de a-și conserva sănătatea și de a-și păstra viața”.

„De fapt, teama de moarte și de necunoscut i-a însoțit neîncetat pe oameni, de-a lungul vremurilor și peste toate continentele, încă de la început, dar întâlnirea lor cu Hristos, prin cuvântul Sfintei Evanghelii și prin mărturiile creștinilor, le-au schimbat acestora perspectiva asupra vieții, starea sufletească și nădejdile pentru viitor”, a spus Preasfinţia Sa.

El a explicat că din slabi ce erau, mulți s-au întărit cu puterea lui Hristos și au devenit mărturisitori ai Săi, chiar cu prețul vieții, dându-și seama că nu se termină totul cu moartea trupului, iar „Hristos ne dăruiește bucuria și nădejdea vieții celei veșnice, care se sălășluiește în suflete și nu mai are sfârșit”.

„Sărbători fericite și binecuvântate, cu mult har și liniște sufletească vă dorim tuturor, din partea românilor ortodocși din Ungaria”, a urat Episcopul Siluan.

Foto credit: Basilica.ro


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente