Târnosirea Bisericii „Sfântul Ilie” din Baia Mare

Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, a oficiat duminică, 31 iulie, cu începere de la ora 9:00, slujba de târnosire a Bisericii „Sfântul Ilie” din Baia Mare, alături de un sobor de preoţi şi numeroși credincioşi, după cum informează episcopiammsm.ro.

Cu ocazia sfințirii, Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul a dat bisericii şi al doilea hram, Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul, în cadrul Anului omagial dedicat acestui sfânt şi tipografilor bisericeşti.

Răspunsurile la strană au fost date de Grupul ASCOR Baia Mare, condus de Vlad Verdeş. Aceasta este al şaselea sfânt locaş din Baia Mare construit şi târnosit după 1990.

În cuvântul de învăţătură rostit, Preasfinția Sa a evidențiat învățăturile duhovnicești ce se desprind din Pericopa Evanghelică a zilei, Vindecarea slăbănogului din Capernaum, și a prezentat credincioșilor cadrul în care se petrece minunea vindecării și scopul ei.

Preotul paroh Vasile Borca a fost primul preot din Eparhie distins cu Crucea „Sfântul Iosif Mărturisitorul”, recent instituită, fiindu-i înmânat ordinul care o însoţeşte, și o bederniţă. De asemenea, preotul slujitor Teofil Stan a primit o bederniţă, iar diplome de vrednicie au fost acordate preotului Mircea Filip din Paris, Consiliului Parohial, Comitetului Parohial şi binefăcătorilor.

La rândul său, Părintele Vasile Borca i-a înmânat Preasfinţitului Părinte Iustin o icoană cu chipul Sfântului şi slăvitului Prooroc Ilie Tesviteanul.

După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Iustin a binecuvântat paraclisul din demisolul bisericii, biblioteca, bucătăria şi birourile, precum şi trei cruci de incintă, recent executate.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie le-a dat corul bisericii, condus de pr. lect. univ. dr. Teofil Stan, slujitor al sfântului locaş, şi teologul Valer Latiş.

Iniţiativa construirii acestei biserici a aparţinut Asociaţiei „Oastea Domnului” din Baia Mare, cărora li s-au alăturat şi o parte din credincioşii din cartier cu reşedinţa în jurul bisericii.

Comentarii Facebook


Știri recente