Târnosirea bisericii parohiei Șeulia de Mureș, protopopiatul Luduș

Duminică, 6 octombrie 2013, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din parohia Șeulia de Mureș, protopopiatul Luduș, păstorită de către Părintele Ionel Pintilie. Înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, Înaltpreasfinția Sa a săvârșit slujba de târnosire a bisericii cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, după care a oficiat Dumnezeiasca Liturghie pe un podium amenajat în curtea acesteia.

Biserica din parohia Șeulia de Mureș a fost construită în anul 1911, cu sprijinul credincioșilor, pe locul unei vechi biserici din lemn ridicată în anul 1765, care a ars în anul 1910, în vremea păstoririi vrednicului de pomenire Părintele Beniamin Papiu. De-a lungul timpului, s-au făcut eforturi mari pentru înfrumusețarea și întreținerea ei. În anul 1931 a fost montat un iconostas frumos, în anul 1978 a fost pictată, în anul 2009 s-a efectuat o reparație capitală la acoperiș, iar în acest an s-a turnat Sfânta Masă, s-a repictat pridvorul, s-a recondiționat iconostasul, s-a înlocuit mobilierul vechi cu unul nou și s-a reparat și zugrăvit exteriorul bisericii.

Referitor la acest mare eveniment din viața parohiei Șeulia de Mureș, Părintele paroh Ionel Pintilie a spus: „Cu toată dragostea, l-am primit în mijlocul nostru pe Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul nostru, pentru a încununa eforturile credincioșilor și a tuturor celor care au contribuit la această măreață lucrare și la acest important eveniment din viața bisericii noastre”.

Sute de credincioși s-au adunat în curtea bisericii parohiale pentru a se împărtăși de har și binecuvântare și pentru a simți în comuniune bucuria pe care o aduce sărbătoarea sfințirii bisericii lor în viața comunității. La încheierea Sfintei Liturghii, Întâistătătorul Eparhiei Alba Iuliei a acordat domnului Deputat Florin Urcan din orașul Luduș distincția Crucea arhiepiscopală pentru mireni, iar celorlalți binefăcători ai locașului de închinare le-a înmânat Diplome de aleasă cinstire. Pentru hărnicia și vrednicia sa, Părintele paroh iconom-stavrofor Ionel Pintilie a primit din partea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu o Diplomă de aleasă cinstire și prețuire, după cum ne-a transmis Arhid. Liviu Stanciu.

Comentarii Facebook


Știri recente