Târnosirea bisericii parohiei Racovăț-Pomârla, prot. Dorohoi

Parohia Racovăț-Pomârla din Protopopiatul Dorohoi a îmbrăcat duminică, 4 septembrie, haine de sărbătoare. Peste 1000 de credincioși din mai multe zone ale județului Botoșani au participat la târnosirea bisericii cu hramul ‘Sfinții Arhangheli’, după cum ne informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

După slujba de sfințire a sfântului lăcaș a urmat Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Teofan, pe un podium special amenajat.

Sfântul lăcaș a fost ridicat pe locul unei capele vechi zidite din paiantă în anul 1955, ajunsă într-un stadiu avansat de degradare. Lucrările au fost demarate în anul 2007 de pr. Tiberiu Oblezniuc, în prezent paroh al parohiei Pomârla, și au fost continuate din 2008 de pr. paroh Teodor-Cătălin Budacă, prin contribuția credincioșilor. Un rol deosebit la derularea acestor lucrări l-a avut familia Ioniță Adam Marcel și Laura, alături de fiul lor, Alexandru, fii ai satului care locuiesc în Arad.

Sfântul lăcaș a fost pictat de pictorul Andy Grigoraș din Dorohoi în perioada 2009-2010, fiind înzestrat cu cele necesare pentru buna desfășurare a sfintelor slujbe.

În cuvântul de învățătură rostit de Mitropolitul Moldovei, după citirea Sfintei Evanghelii, a vorbit despre semnificațiile Apostolului și ale pericopei evanghelice citite în Duminica a XII-a după Rusalii.

La finalul slujbei, pr. Stelian Ciurciun, protopop al Protopopiatului Dorohoi, a citit hrisovul de sfințire. Totodată, pr. protopop Stelian Ciurciun a făcut o prezentare a parohiei Racovăț și a activității pe care preoții au derulat-o alături de ‘enoriașii harnici și credincioși, păstrători ai dreptei credințe’. Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a acordat rangul de iconom părintelui Tiberiu Oblezniuc și părintelui paroh Teodor-Cătălin Budacă. Înalt Preasfinția Sa a oferit Crucea Moldavă domnului Ioniță Adam Marcel, iar persoanelor care s-au remarcat în susținerea lucrărilor li s-au acordat distincții de vrednicie.

Comentarii Facebook


Știri recente