Târnosirea Bisericii Militare Sfânta Treime din cadrul Garnizoanei Târgoviște

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, însoțit de Părinți Consilieri de la Centrul Eparhial, preoți de caritate, capelanul militar, numeroși preoți și diaconi, a săvârșit luni, 24 iunie 2013, slujba de târnosire și Sfânta Liturghie la biserica militară, cu hramul Sfânta Treime, din cadrul Garnizoanei Târgoviște.

Potrivit Biroului de Presă al Arhiepiescopiei Târgoviștei, la eveniment au participat: domnul Adrian Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, domnul Victor Sanda, prefectul județului, oficialități județene și locale, senatori și deputați din județul Dâmbovița, reprezentanți ai instituțiilor descentralizate ale statului, conducerea garnizoanei, ofițeri, subofițeri și membri ai familiilor lor, dar și numeroși credincioși de la parohiile învecinate unității militare.

În cuvântul său de învățătură, rostit, atât la sosire, cât și în cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa a subliniat marea importanță pe care hramul unei biserici îl are pentru o comunitate de credință, dar și faptul că evenimentul de azi are o puternică încărcătură simbolică. Pe de o parte, este a doua zi după sărbătoarea Cincizecimii, ziua întemeierii, în chip văzut a Bisericii, iar, astăzi, s-a sfințit o nouă biserică, care slujește ca locaș de cult comunității de credință din garnizoană. Pe de altă parte, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat și strânsa legătură care există între Biserică și Armată, două instituții fundamentale ale națiunii noastre, care se bucură de maxima încredere a românilor și care oferă stabilitate, armonie și speranță societății noastre.

Menționăm că biserica militară târnosită astăzi a fost ridicată, la inițiativa Înatpreasfinției Sale, în ultimii ani, cu sprijinul generos al conducerii Garnizoanei și al ofițerilor și subofițerilor de aici.

Comentarii Facebook


Știri recente