Târnosirea bisericii Mănăstirii Acoperământul Maicii Domnului din comuna Câineni, județul Vâlcea

Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, împreună cu Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, alături de un sobor de preoți și diaconi, va oficia, sâmbătă, 5 octombrie 2013, Sfânta Liturghie și târnosirea bisericii cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului” de la Mănăstirea Boia, sat Greblești, comuna Câineni, județul Vâlcea, după cum informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Râmnicului.

La acest eveniment sunt invitați să participe reprezentanți ai administrației de stat, locale și centrale, personalități ale vieții culturale vâlcene, preoți, monahi, monahii și credincioși din parohiile vecine, din țară și din străinătate.

Credincioșii prezenți la sărbătoare se vor putea închina la Moaștele Sfântului Grigorie Decapolitul aduse de la Mănăstirea Bistrița Olteană.

Mănăstirea de maici Boia cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului” se află situată în partea de sud-vest a Munților Făgăraș, pe valea pârâului Boia, în satul Greblești, comuna Câineni, județul Vâlcea.

Piatra de temelie a acestui sfânt așezământ a fost pusă cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, în anul 2005, de către protosinghelul Iustin Pârvu, starețul Mănăstirii Petru Vodă, județul Neamț și domnii Nicolae Boromiz și Gheorghe Ureche din satul Grebești, la cererea și cu sprijinul credincioșilor din zonă.

Comentarii Facebook


Știri recente