Târnosirea bisericii din Folt, Orăștie

Preasfințitul Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, s-a aflat sâmbătă, 13 iulie 2013, în mijlocul credincioșilor din satul Folt, filie a Parohiei Boiu din Protopopiatul Orăștie, pentru a târnosi biserica cu hramurile „Nașterea Maicii Domnului” și „Sfântul Mare Mucenic Mina”.

Biserica din Folt a fost construită înainte de anul 1800 dar reparațiile și pictura lăcașului au fost începute în timpul păstoririi vrednicului de pomenire Pr. Mircea Iov, trecut la cele veșnice în urmă cu 2 ani, și finalizată de tânărul preot paroh Balea Călin, ajutat de credincioșii și autoritățile locale ce conduc comuna Rapoltu Mare.

După oficierea slujbei de târnosire și de binecuvântare a picturii, Preasfinția Sa, a oficiat slujba Sfintei Liturghii, mulțumind Bunului Dumnezeu pentru toate binefacerile aduse asupra preotului paroh și a enoriașilor săi. În cadrul Dumnezeieștii Liturghii au fost rostite ectenii pentru răposații Pr. Mircea Iov, fost slujitor al credincioșilor din Folt și Pr. Ioan Sabău, fiu al satului și slujitor la parohia vecină, Bobâlna.

Pentru strădaniile depuse, Pr. Călin Balea a fost răsplătit cu distincția de sachelar, după cum ne-a transmis pr. Mircea Mihulet.

Comentarii Facebook


Știri recente