Târg național de carte la Craiova

Luna lui Mărțișor aduce în Mitropolia Olteniei mai multe evenimente culturale, de interes în rândul iubitorilor de cultură și lectură. Între acestea amintim participarea Editurii „Mitropolia Olteniei” la Târgul național de carte „Gaudeamus” din Craiova și lansarea a două lucrări semnate de prof. Marian Niță, informează „Ziarul Lumina”.

Editura „Mitropolia Olteniei” participă, începând de săptămâna aceasta, la cea de-a XII-a ediție a Târgului de carte „Caravana Gaudeamus – Craiova 2013”, eveniment găzduit de foaierul central al Teatrului Național „Marin Sorescu” din municipiu, în perioada 27 februarie – 3 martie. Printre titlurile expuse se numără: „Experiențe mistice la Părinții Orientali” și „Iisus Hristos este Același, ieri și azi și în veac”, ambele semnate de Înalt Preasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, „Agenda ortodoxă pe 2013”, „Proloagele pe lunile ianuarie și februarie”, „Valențe creștine în gândirea lui Mircea Eliade” – autor diac. lect. univ. dr. Adrian Boldișor, „Prohodul Maicii Domnului”, precum și mai multe CD-uri cu muzică psaltică, înregistrate de membrii Grupului psaltic „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” al Catedralei mitropolitane din Craiova.

Cu peste 11.000 de vizitatori care i-au trecut pragul la ediția din 2012, Târgul „Gaudeamus” își așteaptă publicul și în acest an cu lansări și prezentări de carte, dezbateri, mese rotunde, spectacole, concursuri, dar și cu discounturi semnificative anunțate de editori și premii-surpriză la tombolă. Până duminică, 3 martie, iubitorii de carte pot beneficia de oferta a 43 de expozanți – edituri românești, dar și străine, reprezentate în România, distribuitori de carte, instituții culturale și de învățământ ș.a. Tot duminică vor fi decernate și premiile târgului, printre ele amintim „Trofeele Gaudeamus” (acordate editorilor) și „Cea mai râvnită carte a târgului”, decernate prin votul publicului, exprimat prin completarea unor chestionare distribuite în rândul vizitatorilor pe întreg parcursul târgului. Președintele de onoare al ediției „Gaudeamus” de anul acesta este cunoscutul om de teatru Emil Boroghină.

Două lucrări semnate de prof. Marian Niță

În cadrul aceluiași eveniment, mâine, 2 martie, vor fi lansate două lucrări semnate de prof. Marian Niță, cunoscut biolog și cercetător craiovean. Lucrările „Frumusețe și sănătate” și „Prevenirea îmbătrânirii cu plante medicinale”, ambele publicate la Editura „Aius”, sunt rodul a aproape un an de lucru, timp în care prof. Niță a fost sprijinit de colaboratorii săi: Ștefana Dulgheru, Daniela Gheorghe și Adrian Mită. Întâlnirea va avea loc în foaierul Teatrului Național „Marin Sorescu” și va fi moderată de Nicolae Marinescu, directorul Editurii „Aius”. Sunt invitați să vorbească: prof. Lucian Dindirică, directorul Bibliotecii județene „Alexandru și Aristia Aman” din Craiova, prof. Ludmila Prunariu, director executiv adjunct în cadrul Direcției pentru Sănătate Dolj, Dan Lupescu, director executiv în cadrul Departamentului de Cultură Dolj, și prof. Cristina Tulitu, director adjunct în cadrul Școlii Liceale Postsanitare „Christiana”.

Comentarii Facebook


Știri recente