Târg caritabil la Gura Humorului

Școala Gimnazială Numărul 1 Gura Humorului a organizat ieri, 26 aprilie 2013, un târg cu vânzare dedicat Sfintelor Paști. Copiii de la toate clasele, îndrumați de cadrele didactice, au gătit produse specifice sărbătorilor pascale și au confecționat obiecte artizanale, pe care le-au vândut locuitorilor din orașul Gura Humorului, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

„O parte din sumă va fi folosită pentru cumpărarea de cadouri pentru copiii din centrele de plasament aflate în Gura Humorului și în apropierea orașului nostru. O altă parte din sumă va fi direcționată pentru bătrânii de la Centrul de reabilitare neuropsihologică din localitatea Pojorâta, județul Suceava. În același timp, s-au identificat copii care fac parte din familii nevoiașe care învață la Școala Gimnazială Numărul 1 Gura Humorului. Copiii sunt foarte încântați atunci când le solicităm să se alăture demersului nostru. Avem un sprijin important din partea părinților”, a declarat prof. Petruța Fedorovici, de la Școala Gimnazială Numărul 1 Gura Humorului.

Școlarii au avut ideea inedită de a-și promova produsele cu voce tare, astfel că au atras atenția multor persoane aflate în centrul orașului. Printre mulțimea de copii, Adela Rusan, elevă în clasa I, purta în mână un coșuleț cu un ou de ciocolată, pe care îl vindea cu 2 lei. Unul dintre cele mai vizitate standuri a fost al elevelor din clasa a VII-a A care au vândut trecătorilor prăjituri de post specifice Bucovinei.

„Prăjiturile costă 2 lei, iar paharul de limonadă pregătit de noi costă 1 leu. Avem și brățări făcute tot de noi. Ne bucurăm că bănuții pe care îi vom strânge vor fi donați în scopuri caritabile pentru persoanele din centrele de ocrotire socială”, a declarat eleva Amalia Istrate. Primul târg caritabil al elevilor Școlii Numărul 1 a avut loc cu prilejul sărbătorii Crăciunului de anul trecut.

Comentarii Facebook


Știri recente