Tânăr croat botezat la parohia românească din Zagreb: „Am simțit o mare bucurie”

Kristijan Glasnović, un tânăr croat, a primit vineri botezul ortodox și numele de Ioan la biserica românilor din Zagreb. Tânărul a declarat că în timpul Sfintei Taine a simțit o mare bucurie și căldură interioară.

„Am găsit izvorul mântuirii, pe care l-am căutat de atât timp și am devenit membru al Bisericii lui Hristos”, a transmis tânărul Kristijan Ioan Glasnović după botez, conform Părintelui Paroh Nicolae Ceruță.

„În momentul Sfântului Botez am simțit o mare bucurie duhovnicească. În sfârșit, sunt Ortodox! M-a surprins o căldură interioară și gândul că voi putea sa particip și eu la celelalte Sfinte Taine și voi gusta din plin din darul Duhului Sfânt.”

„Îi mulțumesc Domnului că mi-a îngăduit acest minunat sentiment și mi-a auzit rugăciunile, de asemenea mulțumesc Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, care mi-a dat binecuvântarea Sa pentru a intra în Ortodoxie”, a mai transmis tânărul croat.

Un tânăr croat a primit botezul ortodox la Parohia Zagreb vineri, 24 iunie 2022. Foto: Parohia Zagreb

„La fel m-a impresionat și ajutorul părintelui și al celor din comunitate, care m-au susținut pentru a lua această hotărâre. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru toate!”

Excelența Sa Constantin Mihail Grigorie, Ambasadorul României în Croația, și alți membri ai Ambasadei României din Zagreb au participat la hramul parohiei și la celelalte slujbe oficiate de Părintele Paroh Nicolae Ceruță în perioada 23-26 iunie 2022.

Sâmbătă, parohul a oficiat slujba Parastasului pentru cei adormiți și pentru eroii neamului, iar duminică a oficiat Sfânta Liturghie pentru Duminica Sfinților Români. În aceeași zi, comunitatea din Zagreb a marcat prin rugăciune și Ziua Drapelului Național.

Parohia românilor din Zagreb are ca hram istoric sărbătoarea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul și împlinește anul acesta cinci ani de la înființare.

Ambasadorul român în Croația și membrii misiunii românești au participat la slujbele oficiate la Parohia Zagreb în perioada 23-26 iunie 2022. Foto: Parohia Zagreb

Parohia activează într-o capelă monument istoric oferită de dieceza romano-catolică. Aceasta a fost sfințită în 2017 de Părintele Episcop Siluan al Ungariei. În același an, parohia a primit vizita Patriarhului Porfirie al Serbiei, pe atunci Mitropolit de Zagreb.

Comunitatea românilor din Zagreb a luat ființă ca parohie în ședința Consiliului Național Bisericesc din 16 martie 2017 și are hramurile „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” şi „Sfinţii Împăraţi Constantin și Elena”.

Foto credit: Parohia Zagreb

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente