Taina Sfintei Cununii la biserica din Giula Mică – Ungaria

Sâmbătă, 25 august 2012, la biserica din Giula Mică, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan, aflat în fruntea unui sobor de preoți, a săvârșit Taina Sfintei Cununii pentru tinerii Ana (fostă Iuhas) și Cristian Ruja, ambii originari din Micherechi, dar care de mai mulți ani locuiesc și își desfășoară activitatea în Giula, după cum informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

Urmând profesia mamei sale, o profesoară apreciată în cadrul corpului didactic de la Liceul Românesc din Giula, Ana Iuhas a absolvit la rândul ei cursuri de pedagogie și este în prezent profesoară la aceeași prestigioasă instituție de învățământ românesc din acest oraș, astfel încât bucuria colegilor săi de catedră a fost sporită cu acest prilej.

Din soborul slujitor au făcut parte Părintele Vicar Eparhial Pavel Ardelean, Părintele Arhimandrit Calinic Covaci, Consilierul Administrativ-Bisericesc al Episcopiei, Părintele Paroh Petru Pușcaș și Părintele Ioan Bun din Micherechi. La acest moment important din viața mirilor, alături de ei au fost prezenți părinții lor, diferite oficialități, între care Doamna Lizica Mihuț, Rectorul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad și Doamna Maria Gurzău Czégledi, Directoarea Liceului Românesc „Nicolae Bălcescu” din Giula, credincioși de la cele două biserici românești din Giula (Catedrala Episcopală și Giula Mică), dar și de la Micherechi, rudenii, prieteni și alți cunoscuți. Răspunsurile la strană au fost date de un mic grup de absolvenți ai Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad.

În cuvântul de învățătură, rostit după rânduială la finalul Sfintei Taine, Preasfințitul Părinte Siluan le-a vorbit tinerilor miri despre importanța cuvântului în viața duhovnicească a oamenilor, prin intermediul căruia se realizează nu doar comuniunea între ei, ci și comuniunea cu Dumnezeu și împărtășirea harului și darurilor Sale, primite prin Sfintele Taine și i-a îndemnat să rămână întotdeauna aproape de Sfânta Biserică Strămoșească Dreptmăritoare Română, care le va purta și lor de grijă de-a lungul întregii vieți.

Taina Cununiei de la biserica din Giula Mică a fost un prilej de mare bucurie și binecuvântare nu doar pentru cei doi tineri și familiile lor, ci și pentru întreaga comunitate românească din Giula, care începând de astăzi are în rândul ei o nouă familie.

Comentarii Facebook


Știri recente