Taina Sf. Treimi ne însoțește de la botez până la mormânt: PS Timotei Prahoveanul la hramul Mănăstirii Radu Vodă

„Taina Sfintei Treimi este taina care ne însoțește de la botez până la mormânt”, a spus Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul luni, la hramul istoric al Mănăstirii Radu Vodă.

„Am fost botezați în numele Preasfintei Treimi. Prima dată, ajutați de apropiați, de mama și de bunica noastră, ne-am făcut semnul crucii în numele Preasfintei Treimi.”

„Tainele Bisericii, binecuvântarea Bisericii, centrul liturghiei ne vorbesc tocmai despre taina Sfintei Treimi. Iar la miezul liturghiei, când ne plecăm capetele, primim tocmai binecuvântarea Sfintei Treimi”, a adăugat ierarhul.

„Dar câte alte rugăciuni și binecuvântări, cum este și Rugăciunea de început, sau Binecuvântarea de început a liturghiei, a tainelor și a rugăciunilor îndeobște – toate se așază sub semnul Preasfintei Treimi.”

„Cei care îndrăznesc să vorbească despre Sfânta Treime trebuie să înțeleagă că nu vor reuși niciodată”, a avertizat Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul.

„De aceea, și noi, împreună cu marii Părinți ai Bisericii, nepricepându-ne a spune cuvintele potrivite la un astfel de praznic, înălțăm un prelung imn de tăcere și rugăciune către Preasfânta Treime”, a adăugat Preasfinția Sa. „Dincolo de cuvinte, mai importantă este trăirea, credința, evlavia și smerenia.”

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a oficiat Sfânta Liturghie la altarul de vară al mănăstirii, care are ca hram secundar și sărbătoarea Sf. Ier. Nectarie de la Eghina.

Sfânta Treime ocrotește așezământul monahal din Capitală încă din secolul al XVI-lea, când a fost întemeiat de domnitorul Alexandru al II-lea Mircea (1568-1577) şi doamna sa, Ecaterina. În 1595, în timpul unei scurte ocupații turcești, mănăstirea a fost distrusă până la temelii de otomani. A fost reconstruită de Domnitorul Radu Mihnea.

Foto credit: Facebook / Mănăstirea Radu Vodă

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente