Taborul Argeșului găzduiește tabăra de creație „Sfântul Evanghelist Luca”

Mănăstirea Slănic, supranumită Taborul Argeșului datorită poziționării la o altitudine de aproximativ 1.000 de metri, găzduiește în perioada 2-6 septembrie Tabăra de pictură pe sticlă „Sfântul Evanghelist Luca”.

Apostolul Luca nu a fost ales întâmplător ocrotitor al activităților desfășurate în cadrul taberei. Conform Sfintei Tradiții, el este considerat primul iconar. A pictat pentru prima dată chipul Maicii Domnului cu Pruncul în braţe. Numele icoanei este „Hodighitria” sau „Călăuzitoarea”.

Protagoniștii evenimentului sunt copiii din centrele catehetice ale Protoieriei Curtea de Argeș, informează Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.

Cu această ocazie, tinerii au observat îndeaproape o zi din viața mănăstirii și au realizat icoane pe sticlă cu îndrumarea părintelui consilier Dan Obrocea, responsabil de Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul, și a pictorului bisericesc Bogdan Ștefănescu.

Participanții au fost vizitați de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic care a admirat lucrările realizate și a oferit copiilor sfaturi duhovnicești.

Tabără a fost organizată de Eparhie prin Biroul de Catehizare și Activități cu Tineretul.

Foto credit: Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

Comentarii Facebook


Știri recente