Tabăra „Trepte de lumină”, la final. PS Antonie: Cu anevoie vom găsi prieteni adevăraţi, dacă nu vom căuta mai întâi prietenia cu Dumnezeu

Tabăra Trepte de lumină organizată de Mitropolia Basarabiei a ajuns la final. Evenimentul s-a desfăşurat în perioada 18-21 iulie 2017 în Costuleni, raionul Ungheni, Republica Moldova, informează Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Timp de patru zile, cei 210 de tineri şi 15 preoţi au fost parte a unui program plin de activități duhovniceşti și interactive ghidate de genericul taberei din acest an „Cetatea Prieteniei”.

În ultima zi a taberei, în mijlocul tinerilor s-a aflat PS Antonie de Orhei. Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului a oficiat Sfânta Liturghie şi a transmis binecuvântarea IPS Mitropolit Petru pentru slujitori şi tineri, menţionând că această lucrare, din aceste câteva zile, cu siguranţă va da roade în timp.

PS Antonie a mulţumit preoţilor, care pentru al doilea an consecutiv s-au implicat în organizarea Taberei de la Costuleni, o activitatea aducătoare de mari bucurii duhovniceşti. Ierarhul s-a referit şi la tema taberei din acest an „Cetatea Prieteniei”, subliniind că „vom găsi prieteni adevăraţi cu anevoie, dacă nu vom căuta mai întâi prietenia cu Dumnezeu”.

Tinerii au petrecut ultima seară de tabără împreună cu  Părintele Bogdan Frăsilă, Inspector Misionsar din cadrul Arhiepiscopiei Iașilor. Au discutat discutat despre importanța prietenilor și creșterea adevăratelor prietenii:

Orice prietenie ruptă cine cu o durere. În jurul nostru e sete mare de iubire. Oferind iubirea noastră, dăruim zâmbete, bunătate, dorința de a dărui iubire și grijă. Prietenia înseamnă încredere, atașament și fideliate. Între prieteni lucrurile neplăcite se scriu pe nisip pentru ca vânturile iertării și uitării să șteargă tot ce a fost urât, dar lucrurile plăcute se scriu pe piatră ca să rămână în memorie și în suflet, a precizat părintele Bogdan.

Tabăra „Trepte spre lumină” a ajuns anul acesta la cea de-a doua ediţie şi s-a desfăşurat sub tematica „Cetatea Prieteniei”.

 

Comentarii Facebook


Știri recente