Tabăra social-educativă Biserica este o îmbrățișare

În stațiunea balneo-climaterică Moneasa, jud. Arad se desfășoară în perioada 8 – 13 iulie 2013, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscop al Aradului, tabăra social-educativă intitulată sugestiv „Biserica este o îmbrățișare”.

„Cu acest titlu (Biserica este o îmbrățișare) se desfășoară în stațiunea balneo-climaterică Moneasa, jud. Arad, tabăra social-educativă organizată de Consiliul Județean Arad în perioada 8 – 13 iulie a.c. Programul se desfășoară cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscop al Aradului, cu sprijinul nemijlocit al d-lui Nicolae Ioțcu, președintele Consiliului Județean Arad, în cadrul parteneriatului dintre instituția menționată, Centrul Cultural Județean Arad și Arhiepiscopia Aradului, initiativa și coordonarea proiectului aparținând Părintelui Arhimandrit Teofan Mada”, după cum a precizat Pr. Mircea Bupte.

În cadrul acestei tabere vor avea loc mai multe activități educativ religioase și reacreative.

„De-a lungul celor șase zile 30 copii care, poate, n-au fost plecați niciodată de acasă și nu au cunoscut ce înseamnă petrecerea timpului într-o tabără, vor pătrunde în frumusețea slujbelor de la schitul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din stațiune, în mirifica atmosferă a povestirilor religioase, a activităților educative și recreative, a frumuseților deosebite la poalele Munților Codru Moma, fiind îndrumați de părintele Florin Tomoioagă. Preoții parohi din parohiile care au delegat copii s-au îngrijit de cele trebuincioase acestora pentru bagajul de tabără, în timp ce Sectorul Social Filantropic al Arhiepiscopiei a asigurat produsele de igienă personală participanților”, a mai adăugat pr. Mircea Bupte.

Comentarii Facebook


Știri recente