Tabără școlară în județul Timiș

Asociația Învățătorilor Bănă­țeni a organizat săptămâna trecută, în zona Banloc-Partoș, proiectul „Ucenicie în câmpie”, constând în activități educative de vacanță. Evenimentul derulat pe perioada a cinci zile a fost realizat în colaborare cu Primăria și Consiliul Local Banloc și Mănăstirea „Sfântul Iosif cel Nou” de la Partoș, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

Coordonatorii proiectului au fost profesoarele Sorina Elena Groza și Ecaterina Vasilica Chiu. Cei 50 de copii participanți au aparținut ciclului școlar primar și gimnazial și au venit de la mai multe școli din Timișoara, Reșița, Banloc, Voiteni, Livezile și Gătaia. Aceștia, îndrumați și asistați de dascăli pricepuți, au învățat să picteze icoane și peisaje pe diverse materiale: sticlă, lemn, carton pânzat, și au realizat colaje deosebit de frumoase din carton și hârtie glasată. Cu această ocazie, cei mici au învățat și tehnici de pictură specifice materialelor cu care au lucrat. La locația din Banloc în care au fost găzduiți, copiii au avut parte de seri literare și muzicale, ascultând povești interpretate de Ana Maria Cojocaru, actriță la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara, dar și partituri clasice interpretate de către Ada Vizman și Alexandra Radu de la Conservatorul din orașul de pe Bega.

Tinerii artiști au vizitat conacul reginei Elisabeta din Banloc, unde au primit informații prețioase de la domnul profesor Alin Harabagiu, dar și Ocolul Silvic Deta, precum și crescătoria de struți din localitatea Banloc. Jocurile recreative au dat un plus de bucurie și entuziasm programului fiecărei zile. La mănăstirea de la Partoș, cei 50 de copii au pictat pe parcursul a două zile icoane in diferite tehnici, au participat la diferitele momente de rugăciune ale acestui așezământ sfânt și au aflat multe lucruri deosebite despre Sfântul Iosif cel Nou, ocrotitorul Banatului. Au fost zile deosebite, când cei mici s-au simțit mai aproape de Dumnezeu și mai aproape unii de alții. Strădania lor a fost răsplătită în ultima zi prin diplome de participare și diferite cadouri oferite de către cei care au susținut evenimentul. Numeroasele lucrări ale micilor artiști se află expuse în biblioteca Mănăstirii „Sfântul Iosif cel Nou”, amenajată în Casa „Regina Elisabeta”, aflată în apropierea mănăstirii. Expoziția este deschisă zilnic între orele 10:00 și 18:00 și a fost vizitată deja de numeroși iubitori de frumos.

Comentarii Facebook


Știri recente