Tabăra națională studențească Părintele Teofil Părăian, ediția 2013

În perioada 19 – 28 iulie, la Mănăstirea Oașa din județul Alba va fi organizată Tabăra națională studențească „Pr. Teofil Părăian”. Ediția din această vară este organizată de Biserica „Sfântul Silvestru” din București, Mănăstirea Oașa, Asociația „Părintele Galeriu”, ASCOR – filialele Timișoara, Oradea, Alba Iulia și Craiova, Liga Studenților – Timișoara, Cluj și Oradea, Asociația „Pro Tinerețe” din Alba și Organizația Tinerilor din Sibiu, informează Ziarul Lumina.

Anul acesta, tabăra de la Oașa va avea o ediție specială. Deoarece se împlinesc 10 ani de la mutarea la Domnul a pr. Constantin Galeriu, tema propusă în cadrul taberei se va intitula „Părintele Galeriu, astăzi”. Vor fi 7 zile de conferințe în cadrul cărora vor fi abordate teme care l-au preocupat pe părintele profesor Galeriu în mod special, dar și teme de interes larg pentru studenți. Printre invitații care vor conferenția se numără: Înaltpreasfințitul Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, pr. conf. dr. Constantin Necula, pictorul acad. Sorin Dumitrescu, scriitorul și etnologul Costion Nicolescu, editorul și scriitorul Răzvan Codrescu, dr. Pavel Chirilă, monahia Siluana Vlad, monahul Moise și mulți alții.

Se propun următoarele teme: „Viața, lucrarea, personalitatea și opera pr. Constantin Galeriu. Evocări și mărturii ale celor care l-au cunoscut personal”; „Părintele Galeriu privit ca preot, paroh, predicator și catehet. Omiletica – predicile ținute în biserică, mărturii. Stadiul publicării operei omiletice”; „Dimensiunea teologică: aspecte dogmatice și de teologie fundamentală. Opera teologică publicată în volume, reviste teologice, periodice și în cadrul conferințelor naționale și internaționale”; „Activitatea pedagogică, universitară, educativ-formativă, ca profesor al generațiilor de studenți teologi și nu numai. Cursurile la facultățile de teologie din București și Târgoviște, Universitatea Ecologică etc.”; „Misionaris-mul, slujirea în viața publică, ca mărturisitor al credinței, conferințele și prezența în mass-media. Relația dintre Biserică și Stat, Biserică și societate. Crez național și credință ortodoxă. Biserica și sănătatea morală a societății”; „Dialogul știință-teologie: întâlnirea dintre credință și știință”; „Lupta și rezistența anticomunistă prin credință și operă misionară. Pr. Galeriu ca deținut politic la Canalul Dunăre-Marea Neagră în anii †™50, suferințele românilor ortodocși în închisorile comuniste”.

Comentarii Facebook


Știri recente