Tabără la Mănăstirea Balş pentru tinerii din Bivolari

Tinerii din Parohia Bivolari, Protopopiatul Iaşi 1, participă în perioada 6-11 iulie 2015 la o tabără de creaţie la Mănăstirea Balş din comuna Frumuşica, judeţul Botoşani. Pe lângă programul liturgic, copiii sunt implicaţi în diverse ateliere de lucru, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

La Mănăstirea Balş din judeţul Botoşani au început seriile de tabără pentru copii din această vară. Timp de câteva zile, şcolarii din Parohia Bivolari, Protopopiatul Iaşi 1, judeţul Iaşi, se implică în activităţi creative şi recreative şi iau parte la programul liturgic al aşezării monahale. Cea de-a VIII-a ediţie a Taberei „Şcolari la Mănăstirea Balş” se bucură de participarea a 33 de copii, coordonaţi de câţiva voluntari inimoşi. „Protosinghelul Isidor Bucătaru, stareţul aşezării monahale, ne-a primit cu drag şi anul acesta. Părintele stareţ l-a invitat anul acesta la tabără şi pe părintele Petrică Ciobanu de la Parohia Şendreni, care a venit însoţit de un grup de 35 de copii din parohie. Împreună desfăşurăm mai multe activităţi, socializăm şi ne bucurăm de cadrul deosebit oferit de Mănăstirea Balş”, a relatat pr. Emil Ojog, parohul de la Bivolari. Parohia Bivolari are o colaborare rodnică şi frumoasă cu Mănăstirea Balş, atât în ceea ce priveşte taberele pentru copii, cât şi slujirea liturgică.

„Mănăstirea noastră oferă posibilitatea copiilor de a participa la sfintele slujbe. În acelaşi timp, ei au prilejul să intre în contact cu viaţa mănăstirească, arătându-le frumuseţea rugăciunii şi a ascultării. Este important ca participanţii la tabără să ia parte la sfintele slujbe, pentru a se forma duhovniceşte. Tabăra are drept scop recreerea copiilor, dar şi întărirea duhovnicească a acestora, mai ales că mănăstirea noastră este aşezată într-un cadru ambiant deosebit, în mijlocul pădurii”, a precizat protosinghelul Isidor Bucătaru. Copiii din tabără sunt implicaţi în campionate de şah, concursuri de desen şi de cultură generală, precum şi în vizionarea de filme cu subiect religios. De asemenea, sunt organizate mai multe activităţi sportive, întrucât s-au descoperit în acestea „noi abilităţi de comunicare”, după cum a relatat coordonatorul taberei, Cătălin Acatrinei, student la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iaşi: „Copiii sunt foarte punctuali şi concentraţi în timpul activităţilor, aceasta deoarece tabăra se va încheia cu o festivitate de premiere”. Micii enoriaşi din Şendreni sunt prezenţi la Mănăstirea Balş pentru al treilea an consecutiv. Preotul paroh Petrică Ciobanu a menţionat că drumul până la aşezarea monahală a fost parcurs pe jos. Pe parcursul traseului s-au făcut mai multe popasuri. „Copiii din parohia noastră şi-au dorit foarte mult să vină în pelerinaj la Mănăstirea Balş, fiind deosebit de încântaţi de toată atmosfera”, a mărturisit pr. Petrică Ciobanu.

Comentarii Facebook


Știri recente