Tabără la Centrul Sfântul Stelian din Moeciu de Jos

Prima tabără de vară pentru tineri organizată Arhiepiscopia Sibiului, prin Departamentul de Tineret, la Centrul pastoral-misionar „Sfântul Stelian” din Moeciu de Jos, județul Brașov, a avut loc în perioada 24-28 iunie. Copii au fost angrenați în activități diverse și au vizitat mai multe locuri din Ținutul Branului.

Prima serie de elevi înscrisă la taberele de vară ale Arhiepiscopiei Sibiului a fost însoțită de coordonatorul Departamentului pentru Tineret, pr. Vasile Dariciuc, și de învățătoarea Marcela Bratu. Cei 16 copii de clasa a IV-a sunt de la Colegiul Național „Octavian Goga” din Sibiu și au avut parte de câteva zile de neuitat, în vacanța de vară.

În tabăra de la Moeciu de Jos, copiii au învățat să confecționeze vase și obiecte din lut, în cadrul unor ateliere de olărit, conduse de pr. Vasile Dariciuc și învățătoarea Marcela Bratu. Tot în această tabără, elevii au învățat cum să picteze icoane pe sticlă, vitralii, și să împletească brățări.

„Micuții au arătat mult interes față de aceste ateliere. Obiectele confecționate de ei le-au primit la sfârșit pentru acasă. Un atelier deosebit a fost cel de confecționare a unor obiecte din legume, de la care n-au lipsit buna-dispoziție și veselia”, ne-a spus pr. Vasile Dariciuc. Chiar dacă vremea a fost capricioasă pe timpul taberei, copiii și însoțitorii s-au bucurat de aerul curat de la munte, de liniștea și frumusețea locurilor, precum și de ospitalitatea localnicilor.

Drumeții și mici excursii

Programul celor cinci zile de tabără a cuprins și vizitarea unor obiective turistice din zonă. Astfel, au fost vizitate Șcheii Brașovului, cu Biserica „Sfântul Nicolae” și Muzeul „Prima Școală Românească”, Castelul Bran, Cheile Grădiștei, Peștera Dâmbovicioara, Schitul „Sfânta Treime” din Peștera și Biserica „Sfântul Nicolae” din Moeciu de Jos. Desigur, programul a conținut și ore de jocuri, de sport, foc de tabără și alte activități recreative, cum ar fi drumețiile pe munții ce înconjoară stațiunea turistică de la Moeciu de Jos.

Taberele de vară ale Arhiepiscopiei Sibiului continuă și în perioada următoare, prin alte serii de elevi doritori să petreacă zile frumoase la poale de munte. „La sfârșitul lunii iulie vom avea încă o serie de copii de la care așteptăm confirmarea. Este vorba de mai mulți elevi din Parohia Slimnic, județul Sibiu. Următoarea tabără va fi în luna august, iar în septembrie, Protopopiatul Sibiu va aduna copii din mai multe parohii pentru a veni la Centrul pastoral-misionar «Sfântul Stelian» din Moeciu de Jos. Aici, se vor bucura deplin de programele pregătite de noi”, a mai spus părintele Dariciuc.

Comentarii Facebook


Știri recente