Tabără la Centrul de Tineret de la Obârșia Tiurului, Protopopiatul Blaj

La Centrul de tineret de la Obârșia Tiurului, din Protopopiatul Ortodox Blaj a avut loc o tabără de zi la care au participat 23 de tineri din parohiile ortodoxe Roșia de Secaș și Tău, informează „Ziarul Lumina”.

Tabăra a fost coordonată de Ovidiu-Nicolae Pop, paroh la Roșia de Secaș și protopop de Blaj și de părintele Teodor Hopârtean din Parohia Tău. Tinerii, însoțiți de pr. Teodor Hopârtean au petrecut vreme de câteva ore într-o oază de liniște în mijlocul naturii, au participat la activități educative non-formale, de socializare și de cunoaștere. Prin intermediul jocurilor de team-building au putut să descopere trăsăturile celorlalți participanți, toate acestea fiind și o metodă inedită de interacțiune socială.

Grupul a participat la o drumeție la vechea biserică din Obârșia Tiurului, aflată la o distanță de aproximativ 1,5 kilometri de Centrul de tineret, unde s-a făcut o scurtă rugăciune și a fost prezentată istoria locului.

Discuție despre problemele tinerilor

La întoarcere au fost organizate jocuri sportive, iar o parte au făcut o plimbare la umbra copacilor din apropiere. Părintele Sofronie (Septimiu) Mathe, responsabilul Centrului de tineret, împreună cu pr. Teodor Hopârtean au inițiat, apoi, o discuție despre actualele probleme ale tinerilor și relația lor cu Biserica. Participanții și-au exprimat părerile asupra necesității comunicării și întrajutorării în vederea depășirii situațiilor critice. La ora mesei, tinerii și-au împărțit unii altora din hrană, iar pr. Teodor Hopârtean i-a răsplătit pe toți cu pepeni de sezon, după cum a precizat Ovidiu-Nicolae Pop, protopopul de Blaj. La finalul zilei, după o trecere în revistă a activităților din tabără, tinerii și-au exprimat dorința de a se reîntoarce, pe viitor.

„Nădăjduim ca, prin ajutorul lui Dumnezeu, cu binecuvântarea Înaltpreasfinției Sale Părintele Arhiepiscop Irineu și prin purtarea de grijă a preoților și a tuturor celor implicați în acest Centru de tineret, să reușim să oferim tinerilor o alternativă sănătoasă pentru un timp liber petrecut cu folos. La final dorim să mulțumim Primăriei și Școlii Gimnaziale Roșia de Secaș pentru sprijinul acordat în deplasarea tinerilor la Centrul de tineret de la Obârșia Tiurului”, a spus protopopul Ovidiu-Nicolae Pop.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…