Tabăra internaţională „Matrice culturală şi spirituală românească“ la Mănăstirea Tismana

În Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox, Mănăstirea Tismana găzduieşte în perioada 27 august – 2 septembrie 2016 cea de-a doua serie a taberei internaţionale Matrice culturală şi spirituală românească. Proiectul adună mai mulţi tineri români din regiunile istorice învecinate României. Evenimentul este organizat de Arhiepiscopia Craiovei în parteneriat cu Institutul Cultural Român (ICR), informează site-ul oficial al Mitropoliei Olteniei.

Programul cuprinde o serie de conferințe susținute de Nicu Panea, profesor universitar şi de părintele Picu Ocoleanu, conferențiar universitar pe teme de cultură și spiritualitate. Vor fi puse în evidență atât aspectele generale, cât şi cele specifice zonei. De asemenea, va fi continuată seria de ateliere de meșteșuguri tradiționale susținute de Filomena Tiştere, specialistă în țesături populare.

Proiectul reunește reprezentanți ai generației tinere de români care locuiesc în comunitățile istorice din Republica Moldova, Ucraina şi Ungaria.

Tabăra are ca obiectiv pregătirea culturală și dezvoltarea personală a tinerilor români aflați dincolo de granițele țării prin prezentarea unor modele istorice și lingvistice româneşti, de etnologie și folclor, de management cultural, precum şi prin desfăşurarea unor activităţi artistice.

Programul se încadrează în strategia anuală a ICR de promovare a proiectului 140 de ani de la naşterea marelui sculptor Constantin Brâncuși.

Comentarii Facebook


Știri recente