„Tabăra din pridvorul satului“

În perioada 17-21 august 2015, potrivit doxologia.ro, în cadrul proiectului „Tabăra din pridvorul satului“ organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, prin Sectorul de misiune, statistică şi prognoză pastorală al Arhiepiscopiei Iaşilor, în parohiile „Sf. Dimitrie şi Sf. Ilie“ – BARANCA, „Sf. Voievozi“ – FUNDU HERŢII şi „Naşterea Maicii Domnului“ – POIANA, com. Cristineşti, jud. Botoşani, peste 85 de copii şi tineri (cu vârste între 6-17 ani) au participat la diferite activităţi de muzică, dans, tir cu arcul, supravieţuire în natură, creaţie, comunicare.

Fiecare zi de tabără a început cu rugăciune

Fiecare din cele 5 zile de tabără începea cu rugăciunea de dimineaţă, care avea loc într-una din bisericile localităţilor amintite mai sus, continua cu două sesiuni de ateliere în intervalele orare 9:30-13:30/ 16:00-20:00 şi se termina cu rugăciunea de seară.

Atelierele taberei au fost în număr de patru şi s-au bucurat de primirea entuziastă a participanţilor care şi-au dat silinţa să fie în comuniune cu ceilalţi, indiferent de activitatea desfăşurată. Atelierul de tir cu arcul a fost şi de această dată la înălţime, fiind considerat în unanimitate cel mai distractiv şi interesant. Activităţile desfăşurate la atelierul de origami i-a bucurat mai ales pe cei mici, care au plecat acasă cu flori confecţionate din hârtie, dar şi cu alte obiecte lucrate de ei pe parcursul celor 3 ateliere. Muzica a fost atelierul la care copilaşii au învăţat cântece de drumeţie, dar şi cântări religioase pe care le-au înălţat în timpul drumeţiei şi, mai apoi, în timpul Liturghiei de vineri, 21 august, când cu toţii s-au împărtăşit. Atelierul de cruciuliţe a fost, de asemenea, iubit de copiii care au avut posibilitate să îşi împletească singuri câte o cruciuliţă pe care să o poarte la gât de acum încolo.

„Vânătoarea de comori“

În seara celei de-a patra zi a taberei, a avut loc „Vânătoarea de comori“ (aceasta s-a desfăşurat pe baza unui itinerar şi a unor indicii descoperite pe parcurs de participanţi, culminând cu descoperirea comorii), iar la final focul de tabără.

Participare la Sfânta Liturghie

Vineri, 21 august, beneficiarii taberei au participat la Sfânta Liturghie în cadrul căreia s-au Împărtăşit cu Trupul şi Sângele Mântuitorului Hristos. În continuarea slujbei, au avut loc festivitatea de premiere a copiilor, vizionarea filmuleţului taberei şi concluziile.

Înainte de a pleca la casele lor, toţi copiii şi-au luat rămas bun de la cei 8 moderatori-voluntari ai taberei, coordonaţi de directorul de tabără Marian Rugină.

Comentarii Facebook


Știri recente